Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Θα παχύνω αν διακόψω το κάπνισμα;

Πριν από 4 περίπου χρόνια μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Περιοδική Έκδοση της Προληπτικής Ιατρικής παρουσίασε τον πιο εύκολο τρόπο για να φτιάξει κανείς μια 'ωρολογιακή βόμβα'…Αρκούν αρκετά κιλά παραπάνω από το επιθυμητό βάρος ενός ανθρώπου, ένας αναπτήρας και μερικά τσιγάρα…

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Φρέσκος τόνος ψητός με ginger

Θα χρειαστείτε σόγια, μαύρη ζάχαρη, ginger, τόνο, σκόρδο, βασιλικό και πιπέρι.

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Τρόφιμα για καθημερινή κατανάλωση

Το να χάσει κανείς βάρος δεν γίνεται μόνο με την αποφυγή των λιπαρών τροφίμων. Η πείνα δεν αποτελεί αποτελεσματική στρατηγική για την απώλεια βάρους.

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Μια…δίαιτα για το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και η έννοια των περιττών κιλών έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί πολλούς. Αν θέλετε να χάσετε λίγο βάρος μέχρι τις διακοπές, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Γλυκές μπάρες λεμονιού

Θα χρειαστείτε αλεύρι, ζάχαρη, μαργαρίνη, αυγά, baking powder, καστανή ζάχαρη και χυμό λεμόνι.

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Γνωρίστε τον γλυκαιμικό δείκτη

Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένα διατροφικό 'εργαλείο' που αναπτύχθηκε πριν από δύο δεκαετίες, βάσει του οποίου τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες κατατάσσονται ανάλογα με την ικανότητά τους να αυξήσουν το σάκχαρο του αίματος.

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Γιατί ωφελεί το γεύμα με την οικογένεια

Ο ισορροπημένος τρόπος διατροφής αποτελεί κατά κοινή παραδοχή θέμα καίριας σημασίας και προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία στον δυτικό κόσμο τόσο για τους ενηλίκους όσο και για τα παιδιά και τους εφήβους.

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Ποιες τροφές προστατεύουν από τον καρκίνο

Σύμφωνα με υπολογισμούς του διεθνούς ινστιτούτου κατά του καρκίνου (NCI) 1 στους 3 θανάτους που προκαλούνται από καρκίνο είναι άμεσα συσχετιζόμενοι με τη διατροφή.

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Καλοκαιρινή σαλάτα με τόνο και μακαρόνια κοχύλια

Bράστε τα κοχύλια και αφήστε τα να κρυώσουν. Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίξτε τα πάνω στα ζυμαρικά. Χτυπήστε όλα τα υλικά της σως και περιχύστε με το μίγμα τη σαλάτα. Σερβίρετε σε 4-6 μπολ την σαλάτα.

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010

Το κάρυ σύμμαχος κατά του καρκίνου

Σύνολο μελετών που διεξήχθησαν στην Ιρλανδία και στην Πολωνία τα τελευταία χρόνια οδήγησαν στην επιβεβαίωση της υπόθεσης ότι η κουρκουμίνη, το πιο διαδεδομένο συστατικό του κάρυ, που του δίνει το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.