Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010

Προσοχή στις επικίνδυνες δίαιτες

Η Παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας αυτή επισημαίνει τα καλά της συστηματικής σωστής διατροφής, παράλληλα όμως κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ορισμένες απισχναντικές δίαιτες.

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010

Κατασκήνωση για υπέρβαρα παιδιά: μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη θεραπεία της παιδικής παχυσαρκίας

Τα Ελληνόπουλα, λόγω των αυξημένων σχολικών υποχρεώσεων αλλά και λόγω ανυπαρξίας ασφαλών χώρων για παιχνίδι, έλλειψη πάρκων κλπ, περνούν πολλές ώρες της ημέρας καθισμένα.

Τρίτη, 04 Μαΐου 2010

Γνωρίστε τα αντιοξειδωτικά

Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, οι λανθασμένες διατροφικές συνήθειες, αλλά και ο οικολογικά βασανισμένος πλανήτης ευθύνονται ως επί το πλείστον για το ‘οξειδωτικό στρες’.

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010

Η παχυσαρκία παράγοντας κινδύνου για εμφάνιση ίωσης

Η παχυσαρκία μπορεί να περιορίζει τη δυνατότητα του ανθρωπίνου σώματος να αναπτύξει ανοσία στους ιούς influenza, ειδικότερα στις δευτερεύουσες λοιμώξεις, εμποδίζοντας το ανοσολογικό σύστημα να θυμάται πώς αντιμετώπισε την πρώτη λοίμωξη, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της North Carolina.

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Εγκυμοσύνη; Καιρός για μια θρεπτική διατροφή

Μια από τις κρίσιμες προτεραιότητες για την καλή υγεία του εμβρύου είναι και αυτή της καλής θρέψης της μητέρας.

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Βρεφικά γάλατα: ποιος ο ρόλος τους στη διατροφή του μωρού;

Πολλές μαμάδες αναρωτιούνται τι ακριβώς περιέχουν στη σύστασή τους τα βρεφικά γάλατα του εμπορίου, εάν είναι ασφαλή καθώς κι εάν και πότε μπορούν να τα εισάγουν στη διατροφή του μωρού τους.

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Υπάρχει διαφορά στη διατροφική αξία των βιολογικών και συμβατικών τροφίμων;

Σύμφωνα με τελευταία ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition το Σεπτέμβριο του 2009, τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας δεν είναι πλουσιότερα σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε σύγκριση με τα συμβατικά τρόφιμα.

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

‘Ασφαλής’ διατροφή στο γραφείο

Δυστυχώς, οι γρήγοροι ρυθμοί που έχουν πλέον καθιερωθεί καθιστούν πολύ δύσκολο τον προγραμματισμό της διατροφής μας, ειδικά κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Χοληστερόλη στα παιδιά

Tα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στα παιδιά αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα που συμμετέχει στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Ψάρι: ο πολύτιμος φίλος του παιδιού

Μια από τις πιο δύσκολες 'αποστολές' για κάθε μητέρα, είναι αυτή της εισαγωγής του ψαριού στο διαιτολόγιο του παιδιού της.