Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Το Ε της ασφάλΕιας!

Ποτέ ένα απλό γράμμα δεν προκάλεσε τόσες πολλές συζητήσεις, σχετικά με το ρόλο του στη διατροφή μας! Ο λόγος για τα περίφημα Ε-τα πρόσθετα τροφίμων-και τους σύγχρονους μύθους που τα συνοδεύουν.

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Γνωρίστε την aloe vera

Η Αλόη είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας και δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται 'ως το φυτό της ιατρικής', εφόσον αποδεδειγμένα μπορεί να ανακουφίσει, να αποτρέψει και βοηθήσει στη θεραπεία διάφορων ασθενειών και διαταραχών.

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Αποφύγετε τον διαβήτη με 4 απλά μέτρα

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στο μέλλον θα εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2. Με μερικές τροποποιήσεις στην καθημερινότητά μας μπορούμε να αποφύγουμε την πιθανότητα να εμφανίσουμε διαβήτη.

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Υπάρχει θέση για τα επιδόρπια σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο;

'Σε μια δίαιτα αδυνατίσματος απαγορεύονται τα γλυκά'. Πραγματικότητα ή ακόμη ένας από τους δεκάδες μύθους που κατακλύζουν τον χώρο της διατροφής;

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Σουκραλόζη: ο 'γλυκός' μας σύμμαχος

Η χρήση της σουκραλόζης έχει εγκριθεί από την Κοινή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια των τεχνητών γλυκαντικών υλών του FAO και του WHO από το 1990.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας

Ως γνωστό, η παχυσαρκία αποτελεί γενεσιουργό αιτία δεκάδων δυσμενών καταστάσεων και προβλημάτων υγείας, όπως είναι οι υπεριλιπιδαιμίες, η λιπώδης διήθηση της ήπατος, ο διαβήτης τύπου 2, η υπέρταση, τα αναπνευστικά προβλήματα, κ.ά.

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Σβήστε τα περιττά κιλά

Τα ημερολόγια διατροφής σε βοηθούν να ελέγχεις το βάρος σου καλύτερα!

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Τρεις μικρές αλλαγές που μας αδυνατίζουν

Κάθε δραματική αλλαγή που φαίνεται απίθανη ίσως και να είναι, διότι το μυστικό για τη σωστή και μόνιμη απώλεια των κιλών είναι στις λεπτομέρειες.

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Ζεστή σαλάτα με σπαράγγια και ψητό χαλούμι

Για να φτιάξετε το ελαφρύ πέστο μυρωδικών, τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα πολυμίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010

Μάθετε τι μας οξειδώνει και αντιδράστε

Το στρες, το χρόνιο άγχος, ότι εισπνέουμε και η διατροφή είναι παράγοντες που οξειδώνουν τον οργανισμό.