Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009

Ασιατική Τονοσαλάτα

Με ένα πιρούνι κόψτε σε μικρά κομμάτια τον τόνο και ρίξτε από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τον τόνο με τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009

Η κατάλληλη διατροφή για να παρατείνετε τη νεότητα

Για να προλάβετε το γήρας, ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες.

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009

Dietaholic…ένας νέος όρος

Ίσως έφτασε η ώρα να δημιουργηθεί ένας νέος όρος που να χαρακτηρίζει ένα σεβαστό ποσοστό ενηλίκων, κυρίως στις αναπτυγμένες χώρες, που διέπονται από μια υπέρμετρη τάση να μπουν σε μια διαδικασία δίαιτας με την ανάπτυξη ανάλογων συμπεριφορών.

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009

Σατάι Σιγκαπούρης

Τα υλικά που χρειάζονται είναι κοτόπουλο, κρεμμύδι,σκόρδο, μπαχάρι, λάδι, κύμινο και ginger.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009

Διατροφή κατά των ιώσεων

Ένα υγιές και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα είναι αυτό που προστατεύει και θωρακίζει τον ανθρώπινο οργανισμό από τις ιικές απειλές.

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009

O ρόλος της διατροφής στους ασθενείς με AIDS

Ο βασικός ρόλος της διατροφής στους ασθενείς με το σύνδρομο της επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας έγκειται στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Πόσο απαραίτητα είναι τα συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα διατροφής θεωρούνται ασφαλή, γι’ αυτό και δεν απαιτείται συνταγή για την αγορά των βιταμινών από τα φαρμακεία.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Μήπως χορταίνουμε με τα μάτια μας;

Η ερώτηση είναι: Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να σταματούν να τρώνε; Είναι το σωματικό αίσθημα κορεσμού ή αυτό που αντιλαμβάνονται τα μάτια μας;

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Ταχινόπιτα

Το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το αμύγδαλο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά, αποτελούν εύγεστες λύσεις ως ενδιάμεσα γεύματα ή/και επιδόρπιο και σίγουρα πιο θρεπτικές προτάσεις από άλλα γλυκά που συνήθως σερβίρονται.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Δίαιτες αποτοξίνωσης: Τι ισχύει πραγματικά;

Πρακτικά, η μέθοδος της αποτοξίνωσης περιορίζει σημαντικά την ενεργειακή πρόσληψη με αποτέλεσμα να οδηγεί σε ταχεία απώλεια βάρους.