Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009

Πώς πρέπει να τρέφονται τα παιδιά με συνήθη ιατρικά προβλήματα;

Στην παιδική ηλικία υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για καλή και πλήρη διατροφή και είναι συχνή η εμφάνιση κάποιων προβλημάτων που μπορεί να βοηθηθούν από διατροφική παρέμβαση.

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009

Τρίτη ηλικία: οι ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά

Σχετικά με τις βιταμίνες, υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συγκεκριμένες κατηγορίες αυτών και ξεκινώντας από τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες (Α, D, E και C) πρέπει να αναφερθεί η σημαντικότητά τους για την υγεία των ηλικιωμένων και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να επιτευχθούν οι αναγκαίες προσλήψεις τους.

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009

Σαρακοστή: ‘Νηστίσιμα’ οφέλη και συμβουλές

Η νηστεία μπορεί να έχει ευεργετικές δράσεις και για την υγεία μας.

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009

Ποιες τροφές βελτιώνουν τη διάθεση και ξεκουράζουν;

Δεν είναι λίγες οι φορές που δυσάρεστα και ευχάριστα συναισθήματα, αγχωτικές καταστάσεις και καθημερινά προβλήματα, απλή κούραση ή ακόμα και στιγμές χαλάρωσης αντιμετωπίστηκαν με το πιο απλό 'φάρμακο' στη διάθεση όλων, το φαγητό.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

Nευρική Ορθορεξία: εμμονή με τις υγιεινές τροφές

Ενώ στις διαταραχές λήψης τροφής, όπως η βουλιμία και η ανορεξία, τα άτομα ανησυχούν περισσότερο για την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουν, τα ορθορεκτικά άτομα έχουν μεγαλύτερη εμμονή με την ποιότητα του φαγητού.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

Αγγούρι sunomo

Θα χρειαστείτε αγγούρια, ξύδι από ρύζι, καστανή ζάχαρη, αλάτι και φρέσκια ρίζα ginger.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

Καθαρή Δευτέρα: προσοχή στις διατροφικές παγίδες

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας φέρνει στο μυαλό όλων μας πλήθος εδεσμάτων, πολλά από τα οποία τον υπόλοιπο χρόνο θεωρούνται απαγορευμένα, ενώ την ημέρα αυτή υπάρχει πάντα το άλλοθι της παράδοσης για την, χωρίς τύψεις, κατανάλωσή τους.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

Κοτόπουλο Acapulco

Πασπαλίστε τα φιλέτα κοτόπουλου με τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι. Θερμάνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και σε μέτρια φωτιά ψήστε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

Αμύγδαλα: Προστατεύουν την καρδιά σας

Tα αμύγδαλα, αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, μιας λιποδιαλυτής βιταμίνης που έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση προστατεύοντας τον οργανισμό μας από πολλές εκφυλιστικές ασθένειες.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

Φυσικές ουσίες που χαρίζουν άριστες επιδόσεις

Υπάρχουν ουσίες που μπορούμε να βρούμε σε συμπληρώματα, όπως ο βασιλικός πολτός, το τζίνσενγκ, το συνένζυμο Q1O και η καρνιτίνη, τα οποία δεν προκαλούν παρενέργειες.