Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

Η μείωση της κατανάλωσης αλατιού σώζει ζωές

Είναι γνωστό πλέον στον περισσότερο κόσμο ότι η μεγάλη κατανάλωση Νατρίου είναι μια βασική αιτία της αύξησης της αρτηριακής πίεσης, μιας ασθένειας που ταλαιπωρεί το μισό ενήλικο πληθυσμό του πλανήτη.

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

Οι ιδιότητες του γκουαρανά

Οι διεγερτικές, αναζωογονητικές και αφροδισιακές ιδιότητες που αποδίδονταν στα ροφήματα αυτά σε συνδυασμό με τη βελτίωση γαστρεντερικών συμπτωμάτων μετά από χρήση τους έκαναν το γκουαρανά ένα πολύ δημοφιλές φυτό.

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

Χρήση καφεΐνης στους αθλητές

Η επινεφρίνη σε συνδυασμό με την καφεΐνη μπορούν να επιφέρουν μυϊκή συστολή, αυξάνουν το ρυθμό διάσπασης μυϊκού και ηπατικού γλυκογόνου, αυξάνουν την απελευθέρωση των ελεύθερων λιπαρών οξέων από το λιπώδη ιστό όπως και τη χρήση μυϊκών τριγλυκεριδίων.

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

Kοτόπουλο βραστό με αμύγδαλο

Αφαιρώ από το ήδη βρασμένο κοτόπουλο τις πέτσες και τα κόκαλα, το κόβω σε λουρίδες και τέλος σε κυβάκια. Τα βάζω σε μια κατσαρόλα με το γάλα και το αμύγδαλο και το αφήνω να πάρει μια βράση.

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009

Πώς μαγειρεύουμε σε φούρνο μικροκυμάτων;

Ένας φούρνος μικροκυμάτων εμπέμπει μικροκύματα με αποτέλεσμα τα μόρια των τροφίμων να πάλλονται, προκαλώντας τη θέρμανση των τροφών. Αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας είναι συνήθως αρκετή για να σκοτώσει τα βακτήρια που υπάρχουν στα τρόφιμα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί.

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009

Ριζότο με σαφράν και δεντρολίβανο

Σε αντικολλητικό σκεύος τσιγαρίστε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέστε το καλαμπόκι και τον αρακά σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, στο ίδιο σκεύος ρίξτε το ρύζι και το νερό. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά στο αντικολλητικό σκεύος και μείωστε τη θερμοκρασία. Αφήστε το ριζότο να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Γιατί λαχταρούμε έντονα τα γλυκά;

Η λαχταρά για γλυκό μοιάζει σε κάποιους – ειδικά στις γυναίκες - ανθρώπους...δεύτερη φύση! Δυστυχώς μερικές φορές, το αίσθημα αυτό μπορεί να είναι εκτός ελέγχου, οπότε μπορεί κάλιστα να αναρωτηθεί κάποιος...αν υπάρχει σωτηρία!

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Πατάτες και κουνουπίδι με φρέσκια ντομάτα και κανέλλα

Θα χρειαστείτε πατάτες, 800 γρ. κουνουπίδι, χυμό από 2 λεμόνια, 4γρ. κανέλλα τριμμένη και 200 ml χυμό ντομάτας.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Διατροφή σε σαφάρι

Το σαφάρι σε αφρικανικές χώρες αποτελεί μια πρωτόγνωρη, εντυπωσιακή, μαγική και αξέχαστη εμπειρία. Σου δίνει τη δυνατότητα να νιώσεις το ζωικό βασίλειο σε όλο του το μεγαλείο.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Ποιες τροφές ωφελούν το δέρμα;

Σημαντικές έρευνες έχουν καταδείξει τη σημασία των αντιοξειδωτικών και κάποιων συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών που σε συνεργασία μπορούν να προσφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στο πώς δείχνει και τι αίσθηση έχει το δέρμα, ακόμα και στον τρόπο που γερνάει.