Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009

Τροφές που ευνοούν την ανδρική γονιμότητα

Στην ανδρική γονιμότητα μεγάλο και σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή, η οποία έχει δύο όψεις: αν είναι σωστή και ισορροπημένη, βοηθά και αυξάνει τη γονιμότητα, ενώ αν είναι ελλιπής, λανθασμένη και ανεπαρκής δημιουργεί προβλήματα στην τεκνοποίηση.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και Διατροφή

Η βελτίωση των συμπτωμάτων και η απώλεια βάρους σε κοπέλες που υποφέρουν από το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών βασίζεται σε μια ισορροπημένη και εξατομικευμένη διατροφή, στη φαρμακοθεραπεία εάν αυτή είναι απαραίτητη και στην αύξηση της κίνησης.

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2009

Αλκοόλ: Πότε, πόσο και τι μπορείτε να πίνετε χωρίς τύψεις

Το αλκοόλ απορροφάται γρήγορα και πλήρως από το στομάχι και το έντερο. Η κατανάλωση αλκοόλ με άδειο στομάχι και η παρουσία διοξειδίου του άνθρακα (ανθρακικό) αυξάνουν την ταχύτητα απορρόφησης, ενώ η κατανάλωση κατά τη διάρκεια ή μετά από γεύμα μειώνει το ρυθμό απορρόφησης.

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2009

Ψητή μπανάνα σε ροδέλες πορτοκαλιού

Καθαρίζω προσεχτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι τα πορτοκάλια και τα κόβω ομοιόμορφα σε λεπτές φέτες. Τα βράζω σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το κρασί μέχρι να μείνει το 1/3 του περιεχομένου του κρασιού.

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009

Γιατί δεν μπορώ να αδυνατίσω;

Το σωματικό μας βάρος επηρεάζεται από διάφορα στοιχεία στον οργανισμό που είναι μεταβλητά, όπως τους μυς, το λίπος, το γλυκογόνο και τα σωματικά υγρά. Έτσι υπάρχον πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το βάρος μας, με αποτέλεσμα η ένδειξη της ζυγαριάς να μην είναι αυτό που προσδοκούσαμε.

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009

Διατροφή στις ιώσεις

Ποια είναι η κατάλληλη διατροφή για τις ιώσεις;

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009

Κινέζικη κοτόσουπα με baby corn

Η κοτόσουπα θεωρείται από παλιά μια παραδοσιακή συνταγή για κρυολογήματα, πονοκέφαλο και κάθε είδους πόνο.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

Η αξία του οικογενειακού τραπεζιού

Η παχυσαρκία είναι από τις μεγαλύτερες μάστιγες της εποχής μας για την παγκόσμια υγεία. Μελέτες και στην Ελλάδα έχουν δείξει ότι είναι ένα φανόμενο που ξεκινάει από την παιδική κιόλας ηλικία, με ανησυχητικά επίπεδα τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

Φαγκρί με χρωματιστές πιπεριές

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνω το κρασί και τον ζωμό λαχανικών και δίνω μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω το φαγκρί μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζω για 25 λεπτά περίπου.

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Ελαιόλαδο: Πρωταγωνιστεί στη Μεσογειακή Διατροφή

Το ελαιόλαδο σε σχέση με άλλου τύπου έλαια είναι η καλύτερη επιλογή για το πιάτο μας, αφού με τις ευεργετικές του ιδιότητες διασφαλίζει τη γεύση και την υγεία του καταναλωτή.