Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Γλυκά καναπεδάκια

Σε μπλέντερ ή μούλτι βάζουμε το Cottage cheese, τη μαρμελάδα και τη σκόνη γάλακτος και τα χτυπάμε. Φρυγανίζουμε το ψωμί, το κόβουμε σε τέταρτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο ψωμί και σερβίρουμε.

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

Γλυκό ανανάς

Προθερμάνετε το φούρνο στο 180 οC. Ανακατέψτε τη μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη. Εν συνεχεία αναμείξτε με μίξερ και τα αυγά και τα ασπράδια αυγών με τη μαργαρίνη και την καστανή ζάχαρη.

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

Διατροφή για γαστρίτιδα και έλκος

Αν πάσχετε από γαστρίτιδα ή έλκος στομάχου, καλό θα είναι να προσέχετε τα παρακάτω:

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Παράγοντες ρύθμισης του βάρους

Φαίνεται πως η ρύθμιση της πρόσληψης τροφής είναι το σύνθετο αποτέλεσμα μιας αλληλεπίδρασης χημικών και νευρικών σημάτων μεταξύ εγκέφαλου, πεπτικού συστήματος και λιπώδους ιστού.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009

Σαλάτα σπανάκι-μανιτάρια

Σε αντικολλητικό σκεύος σωτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Σε ένα μπωλ αναμείξτε το μπαλσάμικο, το μέλι, το χυμό λεμονιού και την πάπρικα. Βάλτε το σπανάκι και την παρμεζάνα σε ένα μπωλ στο οποίο προσθέστε τα σωταρισμένα μανιτάρια. Τέλος, περιχύστε τη σαλάτα με τη σως μπαλσάμικου που παρασκευάσατε παραπάνω.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009

Η θρεπτική αξία του μανταρινιού

Το μανταρίνι είναι πλούσια πηγή καλίου και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η παρουσία αλάτων βρωμίου δικαιολογεί την ηρεμιστική του δράση. Η αποξηραμένη φλούδα του φρούτου χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Είναι ασφαλείς οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες;

Οι τεχνητές γλυκαντικές ύλες γίνονται όλο και περισσότερο κομμάτι της διατροφής, όχι μόνο όσων προσέχουν τη σιλουέτα τους, αλλά και όσων αποφεύγουν τη ζάχαρη για λόγους υγείας.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Τα 12 λάθη που σαμποτάρουν τη δίαιτα

Απλά λάθη που κάνουμε στη δίαιτα μπορεί να μας οδηγήσουν στο να παρεκκλίνουμε από το στόχο μας να χωρέσουμε στο αγαπημένο μας τζην. Αν η ζυγαριά φαίνεται πως έχει κολλήσει και το βάρος σας μειώνεται μόνο για να επανέλθει, υπάρχει πιθανότητα να έχετε κάνει μερικά από τα παρακάτω 12 λάθη.

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009

Υγιεινή διατροφή για υγιές δέρμα

Είναι γεγονός, πώς τα τελευταία χρόνια η επιστήμη αγωνίζεται να ‘προλάβει’ ή και να σταματήσει τα αποτελέσματα του χρόνου που αυτός επιφέρει στην ανθρώπινη υπόσταση, με το πέρασμά του. Αποτελέσματα που γίνονται ορατά εκ πρώτης όψεως, στο παρουσιαστικό όλων μας.