Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

Σαλάτα αποτοξίνωσης

Θα χρειαστείτε Cottage cheese, σκόρδο, μπαλσάμικο, ελαιόλαδο, καρύδια, αντίδια, μαρούλι, πράσινο μήλο, νεροκάρδαμο, αλάτι και πιπέρι.

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

Τα 'επικίνδυνα' υλικά στη διεθνή κουζίνα

Ποια είναι τα 'επικίνδυνα' υλικά στη διεθνή κουζίνα, που καλό θα είναι να αποφεύγουμε;

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

Συμπληρώματα πρωτείνης και αύξηση μυϊκού όγκου

Η αύξηση του μυϊκού όγκου είναι μία διαδικασία που έχει δύο εξίσου σημαντικές διαστάσεις: την ειδική προπόνηση υπερτροφίας, που σχεδιάζει ο προσωπικός γυμναστής, και την ειδική διατροφή.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

Συστατικά τροφίμων και βάρος

Η σύγχρονη επιστήμη της διατροφής έχει ανιχνεύσει ορισμένα συστατικά, τα οποία μπορούν να παρεμποδίσουν τη διαδικασία αυτή και να δράσουν επικουρικά στη μείωση της παραγωγής λίπους στο σώμα.

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009

Πόσο ωφελούν οι δίαιτες αποτοξίνωσης;

Η αποτοξίνωση είναι μια από τις δημοφιλέστερες λέξεις στο χώρο της διατροφής. Η ιδέα πίσω από αυτή είναι ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να 'καθαρίζουμε τα τοξικά απόβλητα' από το σώμα μας, ώστε να διατηρούμαστε υγιείς.

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009

Σαλάτα με σπανάκι και μανιτάρια

Σε αντικολλητικό σκεύος σωτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Σε ένα μπωλ αναμείξτε το μπαλσάμικο, το μέλι, το χυμό λεμονιού και την πάπρικα.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

Διατροφή και ιώσεις

Η συνέχιση μιας δίαιτας αδυνατίσματος κατά την περίοδο προσβολής μας από κάποιον ιό θα επιμηκύνει το χρόνο ίασης, κάτι που είναι σίγουρα επιβαρυντικό για την υγεία μας.

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

Η σημασία του ισορροπημένου πρωινού στη διατροφή μας

Συνεχώς ακούμε παροιμίες που εξυμνούν την αξία του πρωινού γεύματος σε μία ισορροπημένη διατροφή και κατ’ επέκταση στην υγεία. Τι προσφέρει όμως πραγματικά το πρωινό γεύμα;

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009

Μπιφτέκια σολομού

Σε ένα μπωλ αναμείξτε το σολομό, το αυγό, το σπαράδι αυγού, το αλεύρι, το κολοκύθι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια πλάστε τα μπιφτέκια. Τέλος, ψήστε τα μπιφτέκια είτε σε αντικολλητικό σκεύος ή στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009

Τροφές που βοηθάνε τον ύπνο μας

Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού υποφέρει από αϋπνία, ενώ ακόμα περισσότεροι άνθρωποι (περίπου τα 2/3 του πληθυσμού) συχνά παραπονιούνται για διαταραχές στον ύπνο τους.