Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009

Τροφές που βοηθάνε τον ύπνο μας

Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού υποφέρει από αϋπνία, ενώ ακόμα περισσότεροι άνθρωποι (περίπου τα 2/3 του πληθυσμού) συχνά παραπονιούνται για διαταραχές στον ύπνο τους.

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2009

Η αξία του υγιεινού σνακ στον εργασιακό χώρο

Ακόμα και σε ένα πολύ απαιτητικό εργασιακό χώρο, μπορούμε να αφιερώσουμε στον εαυτό μας 20 λεπτά για ένα υγιεινό σνακ. Είναι σίγουρο ότι ο χρόνος δεν είναι χαμένος και ότι τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σόγια

H σόγια και τα προϊόντα της αποτελούν εδώ και αιώνες καθημερινή τροφή των ασιατικών λαών. Πολλές μελέτες συμπεραίνουν πως η σόγια αποτελεί παράγοντα μακροζωίας για τους λαούς αυτούς, αλλά και καλής υγείας, αφού δρα αποτρεπτικά σε πολλές ασθένειες.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009

Όσπρια: H θρεπτική τροφή του χειμώνα

Τώρα που ο χειμώνας βρίσκεται σε εξέλιξη και οι θερμοκρασίες είναι πλέον αισθητά χαμηλές, τροφές που ταιριάζουν και είναι ιδιαίτερα οφέλιμο να υπάρχουν στη διατροφή μας είναι τα όσπρια.

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009

Πώς θα χάσετε τα κιλά... του Αη Βασίλη

Ξέρετε πως η καθημερινή κατανάλωση ενός γλυκίσματος επιπλέον, κατά τη διάρκεια των γιορτών, μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους κατά μισό κιλό;

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2009

H σημασία του σιδήρου στη διατροφή

O σίδηρος αναγνωρίστηκε ως απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τους ζωικούς οργανισμούς το 1860 και μέχρι σήμερα αποτελεί το μέταλλο για το οποίο έχουν γίνει οι περισσότερες μελέτες. Το ανθρώπινο σώμα περιέχει 2-4 γρ. σιδήρου.

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί

Θα χρειαστείτε γαλοπούλα, αγγούρι, ντομάτα, πράσινη σαλάτα, φέτα και ελιές.

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009

Κοτόπουλο κατσαρόλας με μπρόκολο

Σε ένα ταψί αναμίξτε το κοτόπουλο, το μπρόκολο και το κρεμμύδι. Σε ένα σκεύος αναμίξτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το Cottage cheese, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Πασπαλίστε το μείγμα κοτόπουλου με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και αφήστε το ταψί στο φούρνο για 40-60 λεπτά.

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009

Επιλέγοντας τρόφιμα όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό

Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, πιθανόν θα δελεαστείτε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις. Ακολουθούν συμβουλές για σωστή επιλογή τροφών στο εξωτερικό, από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ.

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008

Σαμπάνια...σημαίνει γιορτή

Όταν ο Dom Pierre Perignon (1639-1715), Βενεδικτίνος μοναχός, υπεύθυνος για την κάβα του Αβαείου του Ωτβιλιέ παρατήρησε σε ορισμένα γλυκά κρασιά μια δεύτερη ζύμωση μετά την εμφιάλωσή τους, άγνωστο τότε για ποιο λόγο, και στη συνέχεια συστηματοποίησε αυτή τη διαδικασία αναμιγνύοντας ποικιλίες σταφυλιών, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα δημιουργούσε ένα νέο ξεχωριστό ποτό.