Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008

1. Ο ρόλος της διατροφής στο αναπνευστικό

Η διατροφή αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα υγείας και επηρεάζει όλες τις λειτουργίες στον άνθρωπο, με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Παρακάτω θα αναφερθούν σημαντικά στοιχεία που εμπλέκονται στην σωστή λειτουργία των πνευμόνων σε σχέση με τις διατροφικές μας συνήθειες.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Οι μεσογειακοί λαοί εγκαταλείπουν την παραδοσιακή διατροφή

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), οι κάτοικοι της Μεσογείου εγκαταλείπουν την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή και στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, κορεσμένων λιπαρών και επεξεργασμένων τροφίμων.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Τυροπιτάκια με χαμηλά λιπαρά

Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη λεία και μαλακή. Κατόπιν ανοίγετε φύλλο. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβετε μικρούς κυκλικούς δίσκους.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Ο ρόλος της διαφήμισης στην παιδική παχυσαρκία

Μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν δείξει ότι τα παιδιά που παρακολουθούν διαφημίσεις τροφίμων είναι πιο πιθανό να επιλέξουν ή να ζητήσουν απ’ τους γονείς τους τα διαφημιζόμενα τρόφιμα σε σύγκριση με παιδιά που δεν τις παρακολουθούν, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου του Λίβερπουλ που δημοσιεύτηκε το 2007.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Δίπλες χωρίς ζάχαρη

Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορείτε. Το κόβετε σε λωρίδες με 4 εκ. πλάτος και 15 εκ. μήκος. Περνάτε τη μία άκρη κάθε λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πιρουνιού και τη στερεώνετε τυλίγοντάς την λίγο γύρω από το πιρούνι.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στο μικροσκόπιο

Καταιγισμός θερμίδων, χαρακτηρίζει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Γλυκά, κρέατα και αλκοόλ, σε συνδυασμό με καθισιό, δημιουργούν προϋποθέσεις για συσσώρευση περιττών κιλών.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

Πρόληψη του καρκίνου και συμπληρώματα βιταμινών

Οι καινούργιες οδηγίες πρόληψης του καρκίνου έχουν ήδη τονίσει πως η χρήση πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής δεν έχει κανένα όφελος για την πρόληψη είτε της ασθένειας συνολικά είτε των επιμέρους μορφών της.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

Κεφίρ...το θαυματουργό

Όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή, το ξέρουν καλά. Ήρθε η ώρα να το 'ανακαλύψουν' και να γνωρίσουν τις ευεργετικές επιδράσεις του και οι υπόλοιποι.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

Διατροφικές διαταραχές

Oι διαταραχές λήψης τροφής αποτελούν τη μάστιγα του αιώνα μας αφού πλήττουν το 1-5% του πληθυσμού και η συχνότητά τους εμφανίζεται κυρίως στο γυναικείο πληθυσμό παρά στον αντρικό, με αναλογία εμφάνισης 10:1.

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

Γλυκά καναπεδάκια

Θα χρειαστείτε cottage cheese, μαρμελάδα, άπαχο γάλα σε σκόνη και ψωμί για τοστ ολικής αλέσεως.