Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008

Η θρεπτική αξία των μακαρονιών

Ιδανικό φαγητό για φοιτητές, εργένηδες και αθλητές. Σύνηθες και απαραίτητο συνοδευτικό των πρωτεϊνούχων γευμάτων, τα μακαρόνια φαίνεται να διατηρούν διαχρονικά σταθερή την υψηλή θέση τους στις διατροφικές προτιμήσεις των Ελλήνων, και όχι μόνο.

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008

Παχυσαρκία και τεστ δυσανεξίας

Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ 'της μόδας' τα διάφορα τεστ δυσανεξίας σε τρόφιμα, τα οποία υποτίθεται ότι μπορούν να αναγνωρίσουν ποιες τροφές 'παχαίνουν' και πρέπει να αποφεύγονται, προκειμένου κάποιος να χάσει βάρος.

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008

Γάλα και αρτηριακή πίεση

Ορισμένα πεπτίδια του γάλακτος μπορεί να συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και συνεπώς στη μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης μετα-ανάλυσης από την Κίνα.

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008

Πόσο ωφελούν τα ωμέγα-3 λιπαρά;

Από την υγεία της καρδιάς μέχρι την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, από τη μείωση του κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου μέχρι τη βελτίωση της διάθεσης, υπάρχει κάτι που τα ωμέγα-3 δεν μπορούν να κάνουν;

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008

Διεθνές Συνέδριο Διαιτολογίας: Οι νέες εξελίξεις

Περίπου 5.000 σύνεδροι παραβρέθηκαν και οι ομιλίες κάλυψαν σχεδόν κάθε πλευρά της σύγχρονης διαιτολογίας: από τα επιστημονικά δεδομένα για το ρόλο της διατροφής στις διάφορες ασθένειες μέχρι τα θέματα που απασχολούν τον επαγγελματία διαιτολόγο είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα.

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008

Αραβική πίτα με μανιτάρια και σπαράγγια

Βράστε τα σπαράγγια σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Σε αντικολλητικό σκεύος ψήστε (χωρίς λάδι) το κρεμμύδι και μετά από λίγο προσθέστε τα μανιτάρια. Κατόπιν προσθέστε τα σπαράγγια, το κασέρι και το Cottage cheese.

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008

Οι διατροφικές ανάγκες της εργαζόμενης

Είναι γεγονός οτι οι διατροφικές ανάγκες διαφοροποιούνται ανάλογα με τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας. Ποια είναι τα συνηθέστερα διατροφικά σφάλματα της εργαζόμενης γυναίκας και τι μπορεί να κάνει για να βελτιώσει τη διατροφή της;

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008

Διατροφή κατά του πεπτικού έλκους

Τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά πεπτικού έλκους έχουν αυξηθεί ραγδαία στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες. Όπως για κάθε νόσο, έτσι και για το έλκος αυτό που έχει μεγαλύτερη βαρύτητα είναι η πρόληψη.

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008

Φρούτα και λαχανικά για καλή απόδοση

Η συμβολή της διατροφής στην ακαδημαϊκή επίδοση των παιδιών έχει διαπιστωθεί εδώ και καιρό. Ωστόσο, οι περισσότεροι ερευνητές έχουν εστιάσει στην επίδραση που έχει ο υποσιτισμός, η έλλειψη συγκεκριμένων μικροθρεπτικών συστατικών, αλλά και η επίδραση του πρωινού γεύματος στην επίγνωση.

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να δέσει το σιρόπι και εν συνεχεία το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.