Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008

Φιλέτο μοσχαριού με μπρόκολο και ρύζι

Θα χρειαστείτε άπαχο φιλέτο μοσχαριού, καλαμποκάλευρο, ελαιόλαδο, σέληνο, κρεμμύδι, σκόρδο, μπρόκολο και ρύζι.

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008

Ξηροί καρποί: Πλούσιοι σε βιταμίνες και μέταλλα

Εκτός από την ιδανική σύσταση των ξηρών καρπών σε καλής ποιότητας λιπαρά και φλαβονοειδή, άλλο ένα στοιχείο που τα καθιστά πολύτιμα για τη διατροφή μας είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες και μέταλλα.

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008

Αγκινάρα κατά χοληστερόλης

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Reading βρήκαν ότι απόσταγμα από τα φύλλα της σφαιρικής αγκινάρας (Artichoke Leaf Extract- ALE), το οποίο χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή, μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη σε, κατά τα άλλα, υγιή άτομα με μέτρια αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης.

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008

Τοματοσαλάτα με σπαράγγια

Σε ένα μπωλ αναμείξτε την τομάτα, τα σπαράγγια και το κρεμμύδι. Αναμείξτε το γιαούρτι, το τυρί και τη μουστάρδα σε ένα μικρό μπώλ και κατόπιν περιχύστε τη σαλάτα με το μείγμα.

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008

Το πράσινο τσάι ωφελεί το ενδοθήλιο

Γενικά, η κατανάλωση πρασινου τσαγιού έχει συσχετισθεί με μειωμένο κίνδυνο νοσηρότητας και θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα. Η πιθανή ευεργετική επίδραση αποδίδεται στα φλαβονοειδή του τσαγιού, τις γνωστές κατεχίνες.

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2008

Ο ρόλος του ασβεστίου στην ανάπτυξη

Αν και η υποασβεσταιμία δεν είναι συνήθης σε υγιή παιδιά και εφήβους, η κυρίαρχη ανάγκη για πρόσληψη ασβεστίου από τη διατροφή προκύπτει κυρίως για την ενίσχυση της εναπόθεσης ασβεστίου στα οστά.

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008

Μούρα: Οι σύμμαχοι της καρδιάς μας

Μία νέα μελέτη που διεξήχθει στη Φιλανδία ισχυρίζεται ότι μία δίαιτα πλούσια σε διάφορα είδη της ευρείας κατηγορίας των μούρων (berries) μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης (HDL) και να μειώσει την αρτηριακή πίεση, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακώ παθήσεων.

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008

Κέικ ολικής αλέσεως με φρούτα

Λαχταριστή συνταγή και διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα.

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2008

Οι δίαιτες των σταρ

Θα αναρωτιέστε πώς οι διάσημοι του Hollywood χάνουν τα κιλά τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν στους ρόλους τους σε κάποιες ταινίες.

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2008

Κοιλιοκάκη: Χρόνια εντερική νόσος

Η κοιλιοκάκη είναι μια χρόνια πάθηση του εντέρου, η οποία προκαλείται από ευαισθησία στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, τη σίκαλη, το κριθάρι και τη βρώμη.