Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008

Κέικ βατόμουρου

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC. Σε μια κατσαρόλα αναμείξτε όλα τα συστατικά εκτός από τη μαρμελάδα και κρατήστε χώρια 1½ κούπες μείγματος. Το υπόλοιπο μείγμα τοποθετείστε το σε ταψί και από πάνω προσθέστε τη μαρμελάδα.

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008

Διατροφή για γερή μνήμη

Το τι τρώμε και πίνουμε έχει άμεση σχέση με την ευεξία, τη διάθεσή μας και τελικά με όλες τις πτυχές της ανθρώπινης υγείας. Όπως αποδεικνύεται από διαρκείς έρευνες, η ποιότητα της διατροφής παίζει σημαντικό ρόλο και στην καλή κατάσταση της μνήμης μας.

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008

Κοκτέιλ Sunday morning

Κοκτέιλ που περιλαμβάνει μπανάνα, φράουλες, γιαούρτι, μέλι και χυμό cranberry.

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008

Ποιες τροφές βοηθούν στο μαύρισμα;

Η μελανίνη είναι η κυρίως υπεύθυνη ουσία για το μαύρισμα. Επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι τροφές μπορούν να ερεθίσουν την έκκριση μελανίνης και να προκαλέσουν μαύρισμα, δεν υπάρχουν. Ωστόσο, το πολυπόθητο για πολλούς μαύρισμα επιτυγχάνεται και με έναν παράλληλο δρόμο: την πρόσληψη καροτενοειδών.

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008

Σαλάτα με φράουλες και μάνγκο

Σε ένα μπωλ αναμείξτε τη ντομάτα, τα σπαράγγια και το κρεμμύδι. Αναμείξτε το γιαούρτι, το τυρί και τη μουστάρδα σε ένα μικρό μπωλ και κατόπιν περιχύστε τη σαλάτα με το μείγμα.

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008

Ασπαρτάμη: Τα ασφαλή όρια κατανάλωσης

Η ασπαρτάμη είναι μία τεχνητή γλυκαντική ουσία με γλυκύτητα περίπου 200 φορές μεγαλύτερη από την κοινή επιτραπέζια ζάχαρη.

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008

Κοκτέιλ bloody Sunday

Δοκιμάστε να ετοιμάσετε ένα δροσιστικό κοκτέιλ για το καλοκαίρι! Βασικά θα χρειαστείτε μαστίχα λικέρ, ντοματοχυμό και φρέσκο χυμό λεμόνι.

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008

Τρούφα... η τροφή των θεών

Η τρούφα αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια αλλά και περιζήτητα είδη μανιταριών το οποίο αναπτύσσεται υπόγεια και συμβιώνει στις ρίζες συγκεκριμένων δένδρων ή θάμνων.

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008

Φακόρυζο

Βράστε το ρύζι με 1 κούπα νερό. Σε ξεχωριστό σκεύος βράστε τις φακές με 1½ κούπες νερό για περίπου 15 λεπτά ώστε να μαλακώσουν.

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008

Μύθοι και αλήθειες για την καλοκαιρινή διατροφή

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή ξενοιασιάς, διακοπών και απολαύσεων, οπότε η διατροφή έχει την τιμητική της. Ποιοι είναι όμως οι δημοφιλείς μύθοι της καλοκαιρινής διατροφής και ποια είναι η αλήθεια πίσω από αυτούς;