Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008

Πώς να ψωνίζω όταν προσέχω τη διατροφή μου

Προγραμματίστε εκ των πρωτέρων τα ενδιάμεσα και τα κυρίως γεύματα των επομένων ημερών, ώστε να αγοράσετε ακριβώς τα τρόφιμα που θα σας καλύψουν. Για παράδειγμα, γάλα με δημητριακά πρωινό, μπάρες δημητριακών για δεκατιανό και μήλα για απογευματινό.

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008

Μπρόκολο με αμύγδαλα

Ο Γιάννης Γκελντής παρουσιάζει εδώ μια καταπληκτική επινόηση που λόγω της περιεκτικότητάς της σε ελαιόλαδο, μπρόκολο και αμύγδαλο, θα την χαρακτηρίζαμε ως 'ασπίδα' έναντι του ενδεχομένου εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008

Η σημασία της διατροφής στη γονιμότητα της γυναίκας

Ένας από τους παράγοντες που ερευνάται και δείχνει να μειώνει τη γονιμότητα σε καθ’ όλα υγιείς γυναίκες, είναι η κακής ποιότητας διατροφή.

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008

Σαλάτα με ανανά και ραπανάκια

Ο ανανάς, βασικό συστατικό αυτής της ιδιαίτερα γευστικής σαλάτας, είναι αδιαμφισβήτητα ένα φρούτο γεμάτο βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα.

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008

Διατροφή κατά των πετρών στο ουροποιητικό

Οι πέτρες στο ουροποιητικό σύστημα εμφανίζονται συνήθως όταν ένας μεγάλος αριθμός αλάτων στα ούρα δημιουργεί συμπλέγματα που δεν αποβάλλονται κανονικά (από τα ούρα) και φράζουν τη δίοδο του ουροποιητικού.

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008

Κανελόνια με σπανάκι και ανθότυρο

Το σπανάκι αποτελεί εξαιρετική πηγή ζεαξανθίνης και λουτεΐνης, αντιοξειδωτικών ουσιών που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

Τα οφέλη της νηστείας

Το μεγάλο διατροφικό πλεονέκτημα της νηστείας είναι η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

Προσοχή στις ετικέτες τροφίμων

Πολλά προϊόντα αναγράφουν στις διατροφικές τους ετικέτες συστατικά, ονομασίες, συστάσεις ή θερμίδες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008

Υπογονιμότητα και διατροφή στους άντρες

Τις τελευταίες δυο δεκαετίες ανέκυψε ως ερευνητικό θέμα στην ανδρική όσο και στη γυναικεία υπογονιμότητα, ο ρόλος της διατροφής.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008

Πίτα με χόρτα

Η ποικιλομορφία του εδάφους της πατρίδας μας και οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη χορταρικών με εξέχουσα γεύση, υφή, άρωμα αλλά και διατροφική αξία.