Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008
Πώς να ψωνίζω όταν προσέχω τη διατροφή μουΠρογραμματίστε εκ των πρωτέρων τα ενδιάμεσα και τα κυρίως γεύματα των επομένων ημερών, ώστε να αγοράσετε ακριβώς τα τρόφιμα που θα σας καλύψουν. Για παράδειγμα, γάλα με δημητριακά πρωινό, μπάρες δημητριακών για δεκατιανό και μήλα για απογευματινό.
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008
Μπρόκολο με αμύγδαλαΟ Γιάννης Γκελντής παρουσιάζει εδώ μια καταπληκτική επινόηση που λόγω της περιεκτικότητάς της σε ελαιόλαδο, μπρόκολο και αμύγδαλο, θα την χαρακτηρίζαμε ως 'ασπίδα' έναντι του ενδεχομένου εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008
Η σημασία της διατροφής στη γονιμότητα της γυναίκαςΈνας από τους παράγοντες που ερευνάται και δείχνει να μειώνει τη γονιμότητα σε καθ’ όλα υγιείς γυναίκες, είναι η κακής ποιότητας διατροφή.
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008
Σαλάτα με ανανά και ραπανάκιαΟ ανανάς, βασικό συστατικό αυτής της ιδιαίτερα γευστικής σαλάτας, είναι αδιαμφισβήτητα ένα φρούτο γεμάτο βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα.
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008
Διατροφή κατά των πετρών στο ουροποιητικόΟι πέτρες στο ουροποιητικό σύστημα εμφανίζονται συνήθως όταν ένας μεγάλος αριθμός αλάτων στα ούρα δημιουργεί συμπλέγματα που δεν αποβάλλονται κανονικά (από τα ούρα) και φράζουν τη δίοδο του ουροποιητικού.
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008
Κανελόνια με σπανάκι και ανθότυροΤο σπανάκι αποτελεί εξαιρετική πηγή ζεαξανθίνης και λουτεΐνης, αντιοξειδωτικών ουσιών που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008
Τα οφέλη της νηστείαςΤο μεγάλο διατροφικό πλεονέκτημα της νηστείας είναι η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών.
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008
Προσοχή στις ετικέτες τροφίμωνΠολλά προϊόντα αναγράφουν στις διατροφικές τους ετικέτες συστατικά, ονομασίες, συστάσεις ή θερμίδες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Τρίτη, 15 Απριλίου 2008
Υπογονιμότητα και διατροφή στους άντρεςΤις τελευταίες δυο δεκαετίες ανέκυψε ως ερευνητικό θέμα στην ανδρική όσο και στη γυναικεία υπογονιμότητα, ο ρόλος της διατροφής.
Τρίτη, 15 Απριλίου 2008
Πίτα με χόρταΗ ποικιλομορφία του εδάφους της πατρίδας μας και οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη χορταρικών με εξέχουσα γεύση, υφή, άρωμα αλλά και διατροφική αξία.