Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008

Πώς θα χάσει κιλά ο εργαζόμενος

Η αλήθεια είναι ότι το εργασιακό ωράριο μπορεί να αποτελεί ένα πρόβλημα για τη σωστή τήρηση των αρχών ενός διαιτολογίου, ωστόσο δεν μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος.

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008

Διατροφή και κοινωνική ζωή

Το φαγητό είναι αδιαμφισβήτητα αναπόσπαστο κομμάτι όλων των κοινωνικών εκδηλώσεων του ανθρώπου. Τα γεύματα εκτός σπιτιού αυξάνονται διαρκώς είτε σε μορφή επαγγελματικών γευμάτων, είτε σε μορφή φιλικών γευμάτων, είτε σε μορφή ρομαντικών δείπνων με το σύντροφο.

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008

Κατανάλωση αβγών και κίνδυνος εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας

Τα αβγά εκτός από τα 200 mgr χοληστερόλης ανά τεμάχιο που περιέχουν, διαθέτουν και μια πληθώρα άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα, φυλικό οξύ, πρωτεΐνες, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και χολίνη που έχει ευεργετικές ιδιότητες στη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008

Σαλάτα λάχανου με ξηρούς καρπούς

250 γρ. κόκκινο λάχανο, 100 γρ. άσπρο λάχανο,1 κόκκινη πιπεριά...

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008

Παιδικός διαβήτης και διατροφή

Η διατροφή αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της αντιμετώπισης του διαβήτη και για τον λόγο αυτό η διατροφική εκπαίδευση αρχίζει από τη στιγμή της διάγνωσης και συνεχίζεται δια βίου.

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008

Beverly Hills diet: Δίαιτα μονοφαγίας

Επιτρέπεται η κατανάλωση μόνο ενός τροφίμου καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, π.χ. μόνο γάλα, σε οποιαδήποτε ποσότητα επιθυμεί ο καθένας.

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008

Ποιες τροφές μειώνουν το αίσθημα της κούρασης

Η κύρια σύσταση που θα μπορούσε να δώσει κανείς είναι να αποφεύγετε ιδιαίτερα στρεσογόνες καταστάσεις. Προσπαθείτε να βρίσκετε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και να ξεχνάτε την πίεση της δουλειάς.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008

Φάβα Σαντορίνης με κάπαρη και ρόκα

Η συχνή κατανάλωση οσπρίων, όπως η γευστική φάβα της συνταγής μας πρέπει να γίνει επιτέλους μέλημα της διατροφής του νεοέλληνα. Τα όσπρια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή διαλυτών φυτικών ινών.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008

Tα βιολογικά τρόφιμα

Τα τελευταία χρόνια, οι αγορές βιολογικών τροφίμων αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, ενώ ραγδαία αυξάνονται και οι καταναλωτές των προϊόντων αυτών.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008

Βότανα και υγεία

Από αρχαιοτάτων χρόνων τα βότανα αποτελούσαν βασικό συστατικό της διατροφής των ανθρώπων. Στους ανατολικούς πολιτισμούς, όπως στην Κίνα, χρησιμοποιούνται καθημερινά, κυρίως για θεραπευτικούς αλλά και προληπτικούς σκοπούς.