Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ νίκησε 5-4 στα ρεπεσάζ τον Μάιλς Αμίν από τον Άγιο Μαρίνο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 86κ. ελευθέρας πάλης που είναι το πρώτο του και συγχρόνως το όγδοο της Ελλάδας στο Παρίσι.

Ο Κουρουγκλίεβ χάρισε στην ελληνική πάλη το 12ο μετάλλιό της σε Ολυμπιακούς Αγώνες (8ο χάλκινο) και πρώτο μετά το 2004 και το χάλκινο που είχε κατακτήσει στους Αγώνες «Αθήνα 2004» ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν στα 55 κιλά ελληνορωμαϊκής.

Μετά το «αναγνωριστικό» πρώτο λεπτό, ο Κουρουγκλίεφ πήρε τους δύο πρώτους πόντους του στο 4:23 πριν το τέλος (2-0), παίρνοντας ψυχολογία για το δεύτερο μέρος, όπου έφερε ολοκληρωτικά τον αγώνα στα… μέτρα του με άλλους δύο πόντους ένα λεπτό πριν το φινάλε.

Η τελική επίθεση του Αμινέ (χάλκινου Ολυμπιονίκη στους Αγώνες του Τόκιο), μείωσε τη διαφορά σε 4-2 και λίγο έλειψε να φέρει και την ισοφάριση στην τελευταία λαβή του 3’’ πριν το τέλος. Η ελληνική πλευρά έκανε challenge το οποίο κέρδισε, παίρνοντας κι έναν πόντο που διαμόρφωσε το τελικό 5-4 και χάρισε το χάλκινο στον Κουρουγκλίεφ.

Πηγές:
euro2day, ertnews

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Περπάτημα και τρέξιμο: Ποιο είναι καλύτερο για την υγεία
Τι απαντά ο Αδ. Γεωργιάδης για την κατάσταση στο μαιευτήριο «Έλενα»
Διαταραχή χρήσης αλκοόλ στους γονείς συνδέεται με επιταχυνόμενη γήρανση στα παιδιά τους [μελέτη]