Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης

Οι πιπεριές Φλωρίνης αποτελούν μια εύγευστη και ολιγοθερμιδική επιλογή, πλούσια σε βιταμίνες C, Α, Κ και Ε. Θερμίδες ανα μερίδα: περίπου 150 Kcal, Χρόνος προετοιμασίας: 15’ , Χρόνος μαγειρέματος: 15’ .

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008

Πόσο καλά γνωρίζουμε τι κρέας τρώμε;

Μας ενδιαφέρει να ξέρουμε αν το ζώο που τρώμε είναι υγιές ή όχι; Αν έχει αντιβιοτικά ή άλλα φάρμακα στο σώμα του; Έχει καμιά σχέση με τα άλλα ζώα που μεγαλώνουν τρώγοντας ότι η φύση τους παρέχει σε λιβάδια χωρίς περιορισμούς χώρου;

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008

Πράσινη σαλάτα με καρύδια

Ποιά συστατικά θα χρειαστείτε και ποιά είναι η διατροφική αξία της σαλάτας με καρύδια.

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008

5 αλήθειες για τη μεσογειακή διατροφή

Η μεσογειακή δίαιτα στηρίζεται στην κατανάλωση φρούτων, οσπρίων, λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης, ελαιολάδου και ελιών, καθώς και ξηρών καρπών. Συστήνεται η μειωμένη κατανάλωση κόκκινου επεξεργασμένου κρέατος και η αντικατάσταση του με περισσότερο ψάρι.

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2008

5+1 βήματα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

H κυτταρίτιδα είναι ο συνδυασμός της κληρονομικότητας με την κακή διατροφή και τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα. Επειδή τα γονίδια μας, με τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε, ας δούμε ποιες αλλαγές μπορούμε να κάνουμε.

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008

Ζάχαρη ή ασπαρτάμη;

Η γλυκόζη ή ζάχαρη είναι ο πιο γνωστός και ευρέως διαδεδομένος μονοσακχαρίτης και βρίσκεται σε αφθονία σε πολλά τρόφιμα όπως το ψωμί, τα δημητριακά, τα φρούτα τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2008

Σολομός με σως μουστάρδας

Αναμίξτε τα πρώτα τέσσερα συστατικά με 1½ κουταλιές σούπας νερό. Ψήστε το φιλέτο σολομού. Η σως μουστάρδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως επάλειψη κατά το ψήσιμο ή ως σως μετά το ψήσιμο.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008

Ο ρόλος της διατροφής στην τριχόπτωση

Η απώλεια μαλλιών αποτελεί μεγάλο πρόβλημα σε άντρες αλλά και σε γυναίκες. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την τριχόπτωση είναι πολλοί. Η κληρονομικότητα είναι ένας εξ’αυτών, ενώ η λήψη φαρμάκων, διάφορες ορμονικές διαταραχές, το καθημερινό άγχος, η ηλικία και κάποιες ασθένειες συμληρώνουν τους πιο γνωστούς αιτιολογικούς παράγοντες της τριχόπτωσης.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008

Μη φαρμακευτική αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης

Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί μία από τις πιο ευρέως διαδεδομένες χρόνιες παθήσεις τόσο στον Ελλαδικό χώρο, όσο και παγκοσμίως. Παρά τον υψηλό επιπολασμό της, η αρτηριακή υπέρταση δεν αντιμετωπίζεται και δε ρυθμίζεται κατάλληλα από την πλειοψηφία των πασχόντων.

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008

Δυσκοιλιότητα: Μικρές αλλαγές που ανακουφίζουν απο το πρόβλημα

Η δυσκοιλιότητα αποτελεί ένα πρόβλημα χρόνιο για πολλούς ανθρώπους, αλλά και παροδικό όπως στις εγκύους, σε άτομα που έχουν ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα δίαιτας ή λόγω της χρήσης συγκεκριμένων φαρμάκων.