Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008

Ελαιόλαδο: Nέα δεδομένα επιβεβαιώνουν την αξία του

Είναι γνωστό ότι η Μεσογειακή διατροφή αποτελεί το πρότυπο μοντέλο σίτισης παγκοσμίως. Η υιοθέτηση αυτού του τύπου Διατροφής έχει να κάνει με μεγάλη σειρά ερευνών που σχετίζουν τη Μεσογειακή Δίαιτα με πρόληψη κατά διαφόρων παθήσεων και μακροζωία.

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2008

Πώς να επανέλθετε στα κιλά σας μετά τις γιορτές

Τρώω υγιεινά για να επανέλθω στα κιλά μου μετά τις γιορτές δεν σημαίνει στερούμαι αλλά ούτε και καταπιέζομαι. Σημαίνει βελτιώνω τις διατροφικές μου συνήθειες για να φτάσω στο βάρος που αρμόζει σε μένα.

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2008

Οι ξηροί καρποί στο μικροσκόπιο

Το μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής, τα οφέλη υγείας του οποίου είναι πια αδιαμφισβήτητα, προτείνει τους ξηρούς καρπούς ως μέρος του εβδομαδιαίου διατροφικού μας πλάνου και τα θεωρεί ως θαυμάσια εναλλακτική ενδιάμεσου γεύματος.

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2007

Γιατί πρέπει να ακολουθούμε τη μεσογειακή δίαιτα; Οφέλη για την υγεία

Η μεσογειακή δίαιτα είναι η πλέον ισορροπημένη διατροφή από άποψη περιεκτικότητος και αναλογιών σε θρεπτικά συστατικά...

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007

Γαλοπούλα... η άλιπη πρωτεΐνη

Περιέχει επίσης ελάχιστα λιπαρά, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που ακολουθούν διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους με αυξημένα ποσά άλιπης πρωτεΐνης.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007

Ενέργεια στο ζενίθ με τη Μεσογειακή διατροφή

Πολύ συχνά κακές διατροφικές συνήθειες επιτείνουν ή και σε μερικό βαθμό συμβάλλουν στη δημιουργία άσχημης διάθεσης. Ας δούμε αναλυτικότερα πώς μπορούμε με απλές διατροφικές παρεμβάσεις να διασφαλίσουμε τη ζωντάνια και την ευεξία μας.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007

H διατροφική αξία της μελιτζάνας

Με την ανάπτυξη ποικιλιών με λιγότερη πικράδα, η μελιτζάνα σύντομα βρήκε το ρόλο της στην μαγειρική και σήμερα αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα λαχανικά του καλοκαιριού.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2007

8 tips για να μην πάρετε κιλά στις γιορτές

Περίοδος γιορτών. Αυτό σημαίνει διασκέδαση, συγκεντρώσεις, έξοδοι, μπουφές με λαχταριστές λιχουδιές ή …παραπάνω κιλά και πόντοι γύρω από τη μέση. Πώς όμως θα αποφύγετε τη συσσώρευση περιττών κιλών και πώς θα περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων;

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2007

Αυγά με σπανάκι

Ένα γεύμα για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν τα αυγά μάτια ή ομελέτα και τους αρέσει να δοκιμάζουν νέους συνδυασμούς γεύσεων.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2007

Σέλινο: τονώνει την άμυνα του οργανισμού

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας. Υπάρχουν δυο βασικές ποικιλίες σέλινου.