Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007

Μπαρμπούνια με δεντρολίβανο

Το σημερινό πιάτο αποτελεί μία παραδοσιακή συνταγή, που προέρχεται από την Καλαμάτα. Συνδυάζει μία αγαπητή και χαμηλή σε λιπαρά ζωική τροφή, όπως είναι το μπαρμπούνι, με το δεντρολίβανο, ένα μυρωδικό στο οποίο έχουν αποδοθεί ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007

Ρύζι με τόνο

Ένα φαγητό εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, είναι η συγκεκριμένη μας πρόταση. Συστήνεται σε ανθρώπους που προσέχουν την διατροφή τους ή γυμνάζονται καθώς είναι πλούσιο σε πρωτείνη, σχετικά χαμηλό σε λιπαρά και η μερίδα αποδίδει μόλις 285 θερμίδες.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007

Ο ρόλος της διατροφής στην κατάθλιψη

Η σωστή διατροφή και η διατήρηση ενός ιδανικού βάρους, είναι γνωστό πως συμβάλλουν μέγιστα στην οργανική υγεία του ανθρώπου. Παράλληλα όμως, πολλές επιστημονικές έρευνες, αναδεικνύουν την ευεργετική επίδραση στοιχείων της διατροφής και σε διάφορες ψυχικές καταστάσεις.

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2007

Υδατάνθρακες και σακχαρώδης διαβήτης

Οι υδατάνθρακες αποκτούν ξεχωριστή σημασία, τόσο για μια διατροφή που στοχεύει στην πρόληψη της εμφάνισης του σακχαρώδη διαβήτη όσο και για τη δίαιτα που σκοπό έχει να ρυθμίσει τα επίπεδα του σακχάρου ενός διαβητικού.

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2007

Ψητά καλαμάρια με κους-κους

Τα καλαμαράκια αποτελούν εξαιρετική πηγή πολυακόρεστων λιπαρών που η κατανάλωση τους φαίνεται να δρα προστατευτικά στη λειτουργία του καρδιοαγγειακού μας συστήματος.

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2007

Ρίγανη: Η νόστιμη και υγιεινή πινελιά στο πιάτο μας

Η ρίγανη περιέχει πλήθος αιθέριων ελαίων προεξαρχόντων των thymol και carvacrol, που έχει βρεθεί ότι εμποδίζουν τη δράση διαφόρων μικροοργανισμών προφυλάσσοντας τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες.

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2007

Μυδοπίλαφο

Πρόκειται για ένα πλήρες γεύμα, το οποίο, αν συνοδευτεί με ένα φρούτο ως επιδόρπιο, γίνεται ισορροπημένο και ως προς τις αναλογίες του σε θρεπτικά συστατικά.

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007

Μανιτάρια: Σύμμαχος γεύσης και υγείας

Τα μανιτάρια αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή καθώς σε μόλις 32 θερμίδες / 100 γρ καταφέρνουν και συγκεντρώνουν πολλά αντιοξειδωτικά κυρίως συστατικά. Περισσότερο από το 95% του βάρους τους είναι νερό και έτσι εξηγείται κυρίως η χαμηλή ενεργειακή τους αξία.

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007

Τα συμπληρώματα BCAA και ο ρόλος τους στην άσκηση

Οι εργογόνες ιδιότητες που αποδόθηκαν κατά καιρούς στα αμινοξέα αυτά, ποικίλλουν, με την κυριότερη να αφορά στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης μέσω της μείωσης της περιφερειακής και/ ή της κεντρικής κόπωσης που σχετίζεται με παρατεταμένη άσκηση μέτριας ή υψηλής έντασης.

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2007

Βακαλάος Πορτουγκέζε

Ένα γεύμα με ψάρι έχει πάντοτε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την θρεπτική του αξία όσο και για την διαιτητική του συμβολή όσο αφορά τον έλεγχο του βάρους μας.