Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2007

Σοκολάτα: Μύθοι και πραγματικότητα

Η αγάπη για τη σοκολάτα έχει μακρά ιστορία μέσα στο πέρασμα των αιώνων. Γνωστή και ως ‘τροφή των θεών’, η σοκολάτα κατείχε περίοπτη θέση στην ιστορία της Αμερικής πριν τον Κολόμβο.

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007

Σαλάτα κοτόπουλο με σάλτσα πέστο

Συνεχίζουμε να κινούμαστε σε μία μεσογειακή λογική, εφόσον η σάλτσα πέστο είναι ένα κλασσικό ιταλικό έδεσμα, ενώ η σαλάτα αυτή μπορεί να αντικαταστήσει την συνηθισμένη σαλάτα Caesar’s και να προκαλέσει το ενδιαφέρον των φίλων μας.

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007

Καρνιτίνη και αδυνάτισμα

Η L-καρνιτίνη αποτελεί βασικό συστατικό πολλών συμπληρωμάτων διατροφής με σκοπό τη μείωση του σωματικού λίπους και την απώλεια βάρους.

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007

Καφές: Απόλαυση και υγεία

Ο καφές αποτελεί το αγαπημένο και πιο διάσημο ρόφημα που συντροφεύει ευχάριστα την παρέα ή την οικογένεια.

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007

Η σημασία του γλυκαιμικού δείκτη

Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα διατροφικό 'εργαλείο' που αναπτύχθηκε πριν από 20 χρόνια με στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση των διατροφικών συμβουλών και σύμφωνα με το οποίο τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες κατατάσσονται ανάλογα με την ικανότητά τους να αυξάνουν το σάκχαρο του αίματος.

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007

Χοιρινό με πράσα

Παρατηρείται μεγάλη ποικιλία συνταγών, οι οποίες συνδυάζουν κατανάλωση κρέατος και λαχανικών, στην ελληνική συνταγογραφία και μία από αυτές είναι και αυτή.

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007

Η συμβολή του ΗΜΒ στη μυϊκή ανάπτυξη

Το ΗΜΒ (β-υδρόξυ β-μέθυλο βουτυρικό οξύ) είναι ένας μεταβολίτης του απαραίτητου για τον ανθρώπινο οργανισμό αμινοξέος λευκίνη. Το 2-10% της φυσιολογικής οξείδωσης της λευκίνης στο ανθρώπινο σώμα καταλήγει σε παραγωγή ΗΜΒ.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007

7 τροφές που απομακρύνουν τα γηρατειά

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που σύμφωνα με έρευνες προστατεύουν από τα γηρατειά και από παθήσεις που σχετίζονται με το πέρασμα των χρόνων και τη διαδικασία γήρανσης. Ποιές είναι όμως αυτές οι τροφές;

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007

Φασόλια: Στη βάση της Μεσογειακής Πυραμίδας

Τα φασόλια αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή κι αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός ότι βρίσκονται στη βάση της μεσογειακής πυραμίδας, δηλαδή συγκαταλέγονται μεταξύ των τροφών που πρέπει να καταναλώνονται με μεγάλη συχνότητα.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2007

Ginseng: 'Οσα πρέπει να ξέρετε

To Ginseng είναι η αποξηραμένη ρίζα του φυτού Panax Ginseng, που συναντάται σε 8 διαφορετικά είδη. Χρησιμοποιείται ως συστατικό θεραπευτικών σκευασμάτων εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα.