Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005

Κέικ πιπεράτο

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005

Μελομακάρονα

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2005

Το γρήγορο φαγητό είναι σίγουρα μια κακή και επιβαρυντική επιλογή

Όλοι γνωρίζουμε ότι η διατροφή μας γίνεται όλο και πιο επιβαρυντική για τη υγεία μας. Ιδιαίτερα τα νέα παιδιά καταναλώνουν όλο και συχνότερα φαγητό έξω από το σπίτι και η διατροφή αυτή γίνεται ολοένα και χειρότερη, συμβάλλοντας έτσι στην εμφάνιση αλλά και στη διόγκωση προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου ΙΙ σε παιδιά, η υπέρταση αλλά και η υπερλιπιδιαμία σε μικρές ηλικίες.

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2005

Τρώω επειδή είµαι θυµωµένος

Μερικές φορές τρώµε γιατί δεν µπορούµε να αντισταθούµε στο αγαπηµένο µας φαγητό, άλλες φορές πάλι γιατί ντρεπόµαστε να πούµε όχι σε ένα κέρασµα, ενώ πολλές φορές για συναισθηµατικούς λόγους.

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2005

Λαδένια Κιμώλου

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2005

Ασφάλεια των τροφίμων

Όσο προχωράει η τεχνολογική πρόοδος, τόσο περισσότεροι κίνδυνοι θα αναγνωρίζονται από τους ειδικούς, με αποτέλεσμα τη θεσμοθέτηση περαιτέρω μέτρων πρόληψης. Σήμερα, η τροφή είναι, κατά τεκμήριο, ασφαλέστερη από προηγούμενες εποχές, όταν οι κίνδυνοι για τους οποίους σήμερα λαμβάνονται μέτρα δεν ήταν καν γνωστοί.

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005

Γαλακτοκομικά προϊόντα στην πρόληψη ασθενειών

Τακτική κατανάλωση γάλακτος μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κινδύνου εμφράγματος και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2005

Οξειδωτικό Στρες: Ο ρόλος της αντιοξειδωτικής δίαιτας στην αντιμετώπισή του

Η πρόσφατη ανάπτυξη των γνώσεων στη βιολογία σχετικά µε τις ελεύθερες ρίζες και τα δραστικά είδη οξυγόνου ROS οδήγησε σε µία ιατρική επανάσταση που υπόσχεται µία νέα εποχή στην υγεία.

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2005

Τροφική δυσανεξία: Πώς αντιδρά ο οργανισμός

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, μπορεί όλα αυτά να προκαλούνται επειδή έχουμε συνηθίσει να περιλαμβάνουμε στην διατροφή μας ουσίες που δεν έχουμε ιδέα ότι μας πειράζουν.

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2005

Πόσο ωφέλιμη είναι η Νηστεία;

Τις μέρες αυτές, άλλος για περισσότερο χρόνο (σαράντα μέρες), άλλος για λιγότερο, νηστεύουμε, τηρώντας τις θρησκευτικές μας παραδόσεις.