Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2005

Η διατροφή το Πάσχα - Τι πρέπει να προσέξουμε;

Το Πάσχα είναι μία περίοδος, στη διάρκεια της οποίας η παράδοση «επιβάλλει» δύο εντελώς αντίθετες διατροφικές συμπεριφορές και δίαιτες.

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2005

Πράσινο τσάι και υγεία

Το πράσινο τσάι, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία. Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικές έρευνες αναφέρουν τις ευεργετικές επιδράσεις του πράσινου τσαγιού στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων και στον έλεχγο της χοληστερόλης, ενώ συμβάλλει και στην καλή υγεία του συκωτιού.

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2005

Ποιότητα Τροφίμων

Τα συχνά επεισόδια νόθευσης και μόλυνσης των τροφίμων που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας επαναφέρουν το μέγιστο θέμα της υγιεινής διατροφής κυριολεκτικά στο τραπέζι των συζητήσεων μας. Το πρόβλημα είναι παλιό όσο και ο κόσμος

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2004

Έλλειψη σιδήρου και διατροφική υποστήριξη

Η σιδηροπενική αναιμία αποτελεί πολύ συχνό φαινόμενο στις δυτικές κοινωνίες. Όταν παρατηρείται έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό είναι απαραίτητο να ακολουθείται το κατάλληλο διαιτολόγιο, το οποίο θα περιέχει τροφές πλούσιες σε σίδηρο.

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2004

Μεσογειακή δίαιτα και υπέρταση

Δίαιτα χορτοφαγική, υψηλή σε κάλιο είναι ευνοική για την προστασία από υψηλή αρτηριακή πίεση και για την προστασία από καρδιακά επεισόδια.

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004

Επιδημικές διαστάσεις της παχυσαρκίας

Το ανησυχητικότερο όμως είναι ότι οι ρυθμοί εμφάνισης της παχυσαρκίας ειδικότερα στις κοινωνίες δυτικού τύπου είναι ραγδαία αυξανόμενοι.

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2004

Αυταπάτη η γρήγορη απώλεια βάρους με δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων

Στο πρώτο στάδιο της εφαρμογής μιας πολύ αυστηρής δίαιτας η απώλεια του βάρους είναι φαινομενική και δεν οδηγεί σε μείωση του λίπους.

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2004

Ψάρι και καρδιοπάθειες

Έρευνες που έγιναν στους Εσκιμώους ανέδειξαν τις πραγματικά σπουδαίες ιδιότητες των περίφημων πια ω-3 λιπαρών οξέων.

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2004

Κρεατίνη : Ένα ισχυρό εργογόνο όπλο αλλά ...

Ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής μεταξύ των αθλητών είναι και η κρεατίνη.