Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2004

Διατροφή εγκύου: Αλάτι & Ζάχαρη

Η εγκυμοσύνη είναι μια σημαντική αλλά και κρίσιμη περίοδος για τη ζωή μιας γυναίκας. Πρέπει να προσέχει το βάρος της και τη διατροφή της για να εξασφαλίσει μια ομαλή έκβαση και την υγεία του βρέφους.

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2004

Σόγια: αυτός ο άγνωστος

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως η σόγια έχει δράση προστατευτική όσον αφορά το φαινόμενο της οστεοπόρωσης.

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2004

Σύνδροµο βραδινής υπερφαγίας

Τα τρία επίπεδα διαταραχής, συνδέονται σαφέστατα µέσω νευροενδοκρινολογικών µηχανισµών, που όπως τονίσθηκε αφορούν στα επίπεδα κορτιζόλης, µελατονίνης αλλά και της λεπτίνης, που φαίνεται να παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην εκδήλωση του συνδρόµου.

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2004

Ανορθόδοξοι τρόποι αδυνατίσματος

Το άτομο που αντιμετωπίζει πρόβλημα με το βάρος του, συχνά αποτελεί εύκολο θύμα και στόχο κάθε καινούργιας, παράδοξης ανακάλυψης που αφορά το αδυνάτισμα.

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2004

Δυσκοιλιότητα και αδυνάτισμα

Ένα άτομο παρουσιάζει πρόβλημα δυσκοιλιότητας όταν έχει τρεις ή λιγότερες κενώσεις την εβδομάδα. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν καθημερινές κενώσεις, αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό.

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2004

Πόσο εύκολα χάνονται τα κιλά των διακοπών;

Η ζυγαριά μας επαναφέρει στη πραγματικότητα και τα λίγα παραπάνω κιλά, τίμημα της ξενοιασιάς, μας υπενθυμίζουν τις ανάγκες του σώματος μας.

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2004

Οι πρωτεΐνες

Οι πρωτεΐνες ανευρίσκονται σε όλους τους ζώντες ιστούς και ο ρόλος τους συνίσταται κύρια στην ανάπτυξη των ιστών και την αποκατάσταση των ιστικών βλαβών.

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2004

Τα λίπη

Τα λίπη αποθηκεύονται στον οργανισμό με την μορφή των τριγλυκεριδίων.

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2004

Οι βιταμίνες

Οι βιταμίνες είναι βασικές οργανικές ουσίες που χρειάζονται σε μικρές ποσότητες στον ανθρώπινο οργανισμό για να γίνουν ειδικές μεταβολικές διεργασίες.

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2004

Οι υδατάνθρακες

Το ποσοστό των υδατανθράκων που πρέπει να περιέχονται στο ημερήσιο διαιτολόγιο κάθε ανθρώπου, εκτός από τα άτομα που πάσχουν από συγκεκριμένες ασθένειες, είναι το 50 - 55 % επί του συνόλου της προσλαμβανόμενης ενέργειας.