Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004

Παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα: τι φταίει και τι μπορεί να γίνει;

Ακουμε συχνά την άποψη από ειδικούς επιστήμονες και μη, ότι τα παιδιά στην Ελλάδα είναι από τα παχύτερα στην Ευρώπη. Είναι όμως αυτό σωστό; Τι είναι αυτό που άλλαξε τις τελευταίες δεκαετίες και συνέβαλλε στην αύξηση αυτή;

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2004

Διατροφή του παιδιού μέχρι και την εφηβεία

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη διατροφή του ανθρώπου επικεντρώνεται στην παιδική ηλικία γιατί είναι η περίοδος κατά την οποία αυξάνεται και διαπλάθεται ο ανθρώπινος οργανισμός.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2004

Διατροφή για κυτταρίτιδα

Είναι μια κατάσταση που απασχολεί ακόμα και τις λεπτές γυναίκες και όχι μόνο όσες έχουν κάποια κιλά παραπάνω ή μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στο σώμα τους.

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2004

Πρωτεϊνικές δίαιτες: είναι επικίνδυνες για τους διαβητικούς;

Από τη δίαιτα του Άτκινς, αλλά και σχεδόν όλες τις λεγόμενες «πρωτεϊνικές» δίαιτες, απουσιάζουν σχεδόν αποκλειστικά οι υδατάνθρακες, κάτι που «αναγκάζει» τον οργανισμό να χρησιμοποιήσει, αντί της γλυκόζης, τα λιπαρά οξέα ως πηγή ενέργειας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται έκκριση στο αίμα κάποιων ουσιών που ονομάζονται κετόνες.

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2004

Τι να προσέξω για να μην πάρω βάρος στις διακοπές;

Απλές συμβουλές για τις διακοπές

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2004

Υπάρχουν θετικές θερμίδες

Συνήθως, όταν αναφερόμαστε στις θερμίδες που παίρνουμε μέσα από τη διατροφή μας, τις συνδέουμε σχεδόν πάντα με την αύξηση του σωματικού μας βάρους και γενικά με κάτι αρνητικό...

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2004

Τρώγοντας στις διακοπές μας: τι πρέπει να προσέξουμε;

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το φαγητό έξω είναι για τους περισσότερους Έλληνες καθημερινή σχεδόν συνήθεια.

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2004

Σκίζες Μήλου

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2004

Διατροφή κατά τους θερινούς μήνες

Οι διατροφικές ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού διαφοροποιούνται αρκετά κατά τους θερινούς μήνες. Κύρια αιτία είναι οι αυξημένες θερμοκρασίες περιβάλλοντος, διαφορετικός τρόπος ζωής και διαφορετικές δραστηριότητες.