Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2002

Γενικές οδηγίες για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Η πιο υγιής και η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας είναι η υιοθέτηση σωστών διατροφικών (και μη) συνηθειών.

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2002

Είναι το ελαιόλαδο βασικό συστατικό της Μεσογειακής συνταγής για καλή υγεία;

Δεν υπάρχει μια και μοναδική Μεσογειακή διατροφή. Ωστόσο, οι παραδοσιακές διατροφές των χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Στηρίζονται (ή στηρίζονταν) στις φυτικές ουσίες και ιδιαίτερα στο ελαιόλαδο ως πρωταρχική πηγή λιπαρών ουσιών.

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2002

Βασικοί κανόνες διατροφής του βρέφους

Η ιδανική τροφή για την πρώτη περίοδο της ζωής του βρέφους, μέχρι να γίνει έξι μηνών, είναι αναμφισβήτητα ο θηλασμός. Τα πλεονεκτήματά του είναι πολλά για τη σωστή ανάπτυξη του μωρού, αλλά και για την υγεία τη δικιά σας.

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2002

Υπερλιπιδαιμία - Διαιτητικές οδηγίες

Ο βασικός παράγοντας της σύνθεσης του διαιτολογίου για τις υπερλιπιδαιμίες είναι η μείωση του λίπους της διατροφής.

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2002

Παγκρεατίτιδα- Γενικές οδηγίες

Η διαιτητική αντιμετώπιση του ασθενούς ακολουθεί την αιτιολογική θεραπεία της χρόνιας παγκρεατίτιδας

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2002

Γενικές οδηγίες για σύνταξη διαιτολογίου για ελκοπάθεια του πεπτικού

Η χορήγηση κατάλληλης δίαιτας για πεπτικό έλκος, έχει σκοπό να μειώσει την έκκριση του γαστρικού οξέος, να ουδετεροποιήσει το PH του γαστρικού περιεχομένου, να διατηρήσει την αντίσταση του βλεννογόνου του στομάχου και του δωδεκαδαχτύλου και να επαναφέρει τον ασθενή σε διατροφικό ισοζύγιο.

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2002

Τυρί: Εύπεπτο και εύγευστο

To τυρί έχει μεγάλη θρεπτική αξία ως τροφή (πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες), είναι εύπεπτο και εύγευστο.

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2002

Κρέας

Το κρέας θεωρείται βασική τροφή για τα αμινοξέα που περιέχει, αλλά πρέπει να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες. Η υπερκατανάλωση του οδηγεί σε προβλήματα στην υγεία μας.

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2002

Βούτυρο

Είναι χρήσιμη τροφή όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες.

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2002

Γενικές οδηγίες για διαιτολογική αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη

Η διατροφή θεωρείται το πιο βασικό στοιχείο στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, γιατί αυτά που παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο στην εξισορρόπηση του είναι η διατήρηση του βάρους του ασθενή σε χαμηλά επίπεδα και η σωστή ποιότητα των διατροφικών του συνηθειών.