Ένα σάντουιτς, όπως και να το κάνουμε, θα είναι πάντα το ιδανικό μίνι γεύμα. Μπορεί να μας προσφέρει ενέργεια, πολλά θρεπτικά συστατικά, να ικανοποιήσει την όρεξή μας το απόγευμα, και να μην μας οδηγήσει σε υπερφαγία το βράδυ. Και όμως, το σάντουιτς έχει κολλήσει στο μυαλό μας ως ένας συνδυασμός λευκού ψωμιού, κάποιου κίτρινου τυριού και ζαμπόν. Και, ναι, αυτά δεν είναι τα πιο υγιεινά υλικά. Ας δούμε μερικές εναλλακτικές, λοιπόν…
Κλαμπ σάντουιτς με αβοκάντο και κοτόπουλο
Θα χρειαστούμε:
12 φέτες ψωμί ολικής
Low-fat μαγιονέζα
Ψιλοκομμένο μαρούλι
110 γρ. μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλο
Λίγο προσούτο
1 αβοκάντο
Ρόκα, αλατοπίπερο
Ψήνουμε το κοτόπουλο, και φρυγανίζουμε το ψωμί. Απλώνουμε τα υλικά στο ψωμί, και φτιάχνουμε πρώτα το spread με το αβοκάντο, λιώνοντας την σάρκα του με ένα πιρούνι, αλατοπιπερώνοντας και ρίχνοντας τον χυμό ενός lime.
Ινδικό σάντουιτς με κοτόπουλο και μπρόκολο
Θα χρειαστούμε:
200 γρ. μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλο
Ελαιόλαδο
250 γρ. μπρόκολο
¼ της κούπας κάσιους, ανάλατα, κομμένα
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
5 κ.σ. chutney μάνγκο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
4 πιτούλες ολικής
Αλατοπίπερο
Μαγειρεύουμε στο τηγάνι μπρόκολο, κάσιους, σκόρδο και τζίντζερ. Αφού το μπρόκολο μαλακώσει, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το chutney και μαγειρεύουμε για 2-3 ακόμα λεπτά. Απλώνουμε στις πίτες και απολαμβάνουμε.
Σάντουιτς με μήλο, παλαιωμένο τσένταρ και καπνιστή γαλοπούλα
Θα χρειαστούμε:
4 φέτες παλαιωμένο τσένταρ
4 φέτες ψωμί ολικής
1 μήλο σε λεπτές φέτες
4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
Μισή κούπα baby σπανάκι
Ψήνουμε το σάντουιτς με όλα τα υλικά, εκτός από το σπανάκι, και αφού είναι έτοιμο, ανοίγουμε προσεκτικά για να βάλουμε τα φύλλα από το σπανάκι, και απολαμβάνουμε.
Μπαγκέτες με ψητά λαχανικά
Θα χρειαστούμε:
2 κόκκινες πιπεριές, χωρίς σπόρους, κομμένες στην μέση
4 μικρές μπαγκέτες
1 κόκκινο κρεμμύδι, σε μικρά κομμάτια
2 μεγάλα κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο και αλατοπίπερο
100 γρ. τυρί φέτα
Μαγειρεύουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ψήνουμε ελαφρώς τις μπαγκέτες μας. Ψήνουμε, έπειτα, κολουκυθάκια, κρεμμύδι και σκόρδο στο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τα μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά. Βγάζουμε με ένα μαχαίρι την φλούδα από τις πιπεριές και προσθέτουμε τα υλικά στις μπαγκέτες. Ρίχνουμε από πάνω την φέτα, θρυμματισμένη και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΔΟΕΑΠ - ΤΥΠΕΤ στις ρυθμίσεις ΕΟΠΥΥ για τη φαρμακευτική δαπάνη - Γεωργιάδης: Θα βγουν κερδισμένοι
Μιχ. Γιαννάκος: Γιατί είναι χαμηλή η συμμετοχή στις απεργίες των υγειονομικών
Οι συμπεριφορές που επιδεινώνουν την κατάθλιψη