Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009, 20:42

Αναπρογραμματισμός κυττάρων βοηθά στην επούλωση της καρδιάς

Ερευνητές αναπρογραμμάτισαν κύτταρα που συμβάλλουν στη δημιουργία τραυματισμένου ιστού μετά από έμφραγμα σε είδος κυττάρων που επιδιορθώνουν τη βλάβη στον καρδιακό μυ, σύμφωνα με έρευνα σε ποντίκια.

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009, 18:28

Ένας στους τρεις εμφραγματίες εξακολουθεί να καπνίζει!

Πολλοί άνθρωποι που είχαν υποστεί έμφραγμα, παραμένουν προσκολλημένοι στην επικίνδυνη συνήθεια και μετά το πρώτο επεισόδιο.

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009

‘Έμφραγμα’ στις προμήθειες των νοσοκομείων

Διασπάστηκαν τελικά οι προμηθευτές, με την πρόταση της κυβέρνησης για τμηματική εξόφληση των οφειλών των νοσοκομείων.Όντως οι ‘μικρές’ επιχειρήσεις του αναλωσίμου υλικού, αλλά και οι ‘μεγάλες’ των ιατρικών μηχανημάτων, αποφάσισαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις από την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού θα περιμένουν ένα 10ήμερο για να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις.

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009, 18:58

Το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου πρώτη αιτία θανάτου στη δύση

Από ‘καρδιά’ πεθαίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στη Δύση, ενώ ακολουθούν τα τροχαία και ο καρκίνος. Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται το έμφραγμα συχνότερα σε νεώτερα άτομα και σε γυναίκες.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008, 20:08

To 60% των εμφραγματιών στη χώρα μας πεθαίνει πριν φτάσει στο νοσοκομείο

Παρά τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της επιστήμης τα καρδιαγγειακά νοσήματα εξακολουθούν να αποτελούν το νούμερο ένα κίνδυνο για τους ανθρώπους.

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008, 13:19

Υψηλός ο κίνδυνος εμφράγματος στους Έλληνες

Δυσοίωνα είναι τα επιδημιολογικά στοιχεία για την επίπτωση των καρδιαγγειακών παθήσεων στη χώρα μας. Ο ελληνικός πληθυσμός διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα ανάμεσα στους Μεσογειακούς λαούς.

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008, 15:12

Δευτερογενής πρόληψη εμφραγμάτων

Ελπίδες για μείωση – σχεδόν στο μισό – του κινδύνου για νέο έμφραγμα, δίνει μία θεραπεία σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο.

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008, 14:28

Ο κίνδυνος για έμφραγμα μειώνεται κατά 36%

Με την κατάλληλη θεραπεία περιορίζεται δραστικά ο κίνδυνος για καρδιακή προσβολή στους στεφανιαίους ασθενείς με Καρδιακή Συχνότητα μεγαλύτερη από 70 σφύξεις/ λεπτό.

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008, 19:19

Θεαματικές εξελίξεις στην Καρδιολογία

Η μηχανική ‘ανάπλαση’ του μυοκαρδίου, η ‘θεραπευτική’ χορήγηση αρχέγονων κυττάρων μετά το έμφραγμα, αλλά και η εξουδετέρωση των παραγόντων που ευθύνονται για τη νέκρωση του μυοκαρδίου, είναι μερικές μόνο από τις πλέον θεαματικές εξελίξεις στην καρδιολογία.

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008, 13:25

Αδιαφορία, με κόστος ανθρώπινες ζωές

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, 1.500 περίπου άνθρωποι κάθε χρόνο στην Αθήνα δεν φθάνουν στο νοσοκομείο γιατί μέσα σε λίγα λεπτά χάνονται μετά από ένα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.