Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011, 18:14

Καρκίνος προστάτη: Θετική γνωμοδότηση στην οξική αμπιρατερόνη από την Ε.Ε

Θετική γνωμοδότηση έλαβε η οξική αμπιρατερόνη από την Ε.Ε, για την αντιμετώπιση του μεταστατικού προχωρημένου καρκίνου του προστάτη.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011, 19:17

Κάπνισμα και καρκίνος του προστάτη, θανάσιμος συνδυασμός

Στο περιοδικό ‘Journal of the American Medical Association’, η ερευνήτρια του Χάρβαρντ, Dr. Stacey Kenfield, αναφέρει ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι ακόμα μια νόσος που συνδέεται με το κάπνισμα.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011, 19:11

Καρκίνος μαστού: Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας ενδεχομένως δεν θα πεθάνουν από αυτόν

Γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας με καρκίνο στο μαστό έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο και άλλα αίτια παρά από τον καρκίνο, έδειξε νέα έρευνα.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011, 19:42

Γιατί είναι επικίνδυνος ο καρκίνος στην εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η πτώση του αριθμού των φυσιολογικών κυττάρων εξολοθρευτών, είδος κυττάρων του ανοσοποιητικού, ωριμάζει τις συνθήκες στον οργανισμό για να εξαπλωθούν υπάρχοντες όγκοι σε νέες περιοχές, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011, 16:33

Καρκίνος παχέος εντέρου: Μεγαλύτερη η θνησιμότητα στους καπνιστές

Οι καπνιστές δεν έχουν μόνο περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στο παχύ έντερο σε σχέση με τους μη καπνιστές, αλλά μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από τη νόσο, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011, 11:55

Ιατρικό Π. Φαλήρου: Ημερίδα με θέμα ′Καρκίνος του προστάτη, διάγνωση και θεραπεία′

Επιστημονική ημερίδα, με θέμα: 'Καρκίνος του Προστάτη, Διάγνωση και Θεραπεία', διοργάνωσε το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, 18:51

Καρκίνος στο πάγκρεας: Συνδυασμός 4 φαρμάκων αυξάνει την επιβίωση

Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο στο πάγκρεας και λαμβάνουν συνδυασμό 4 φαρμάκων χημειοθεραπείας φάνηκε να έχουν μέση επιβίωση αυξημένη κατά 60%, αναφέρουν Γάλλοι ερευνητές.

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011, 19:54

O καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί με τα σημερινά όπλα

‘O καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί με τα όπλα που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας’. Το ελπιδοφόρο και αισιόδοξο αυτό μήνυμα, έστειλε το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας.

Δευτέρα, 02 Μαΐου 2011, 16:55

Καρκίνος μαστού: Η έγκαιρη διάγνωση σώζει το μαστό

Η έγκαιρη διάγνωση σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη χειρουργική σώζουν πλέον σε μεγάλο ποσοστό τον μαστό των γυναικών που προσβάλλονται σήμερα από καρκίνο.

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011, 16:53

Π.Ο.Υ: Παγκόσμια μάστιγα οι χρόνιες νόσοι

Οι χρόνιες νόσοι, όπως η καρδιοπάθεια, ο καρκίνος και ο διαβήτης είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.