Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010, 18:33

Καρκίνος στο μαστό: η ασπιρίνη μειώνει τη θνησιμότητα

Γυναίκες που έχουν εμφανίσει καρκίνο στο μαστό και λαμβάνουν τακτικά ασπιρίνη μπορεί ενδεχομένως να έχουν λιγότερες πιθανότητες θανάτου ή υποτροπής, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010, 19:07

Καρκίνος του προστάτη: Γονίδια προβλέπουν την επιβίωση

Συνδυασμός τριών γενετικών ανωμαλιών έχει σημαντική επίδραση στο χρόνο που ενδεχομένως θα επιβιώσουν ασθενείς με καρκίνο στον προστάτη, ανακοίνωσαν ερευνητές.

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010, 14:47

Καρκίνος του μαστού: Η άσκηση και το πράσινο τσάι μετριάζουν την κατάθλιψη

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η τακτική άσκηση και η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορούν ενδεχομένως να τις βοηθήσουν στο μετριασμό της κατάθλιψης που ενδεχομένως βιώνουν.

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010, 14:38

Καρκίνος μαστού: Γονίδια περιορίζουν την αποτελεσματικότητα της αγωγής

Γενετική εξέταση θα μπορεί μελλοντικά να εντοπίζει ασθενείς με καρκίνο στο μαστό που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο υποτροπής μετά από αγωγή με ισχυρή χημειοθεραπεία.

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010, 15:01

Καρκίνος του εγκεφάλου: Ανακαλύφτηκαν 4 υπότυποι

Η πιο συνήθης μορφή καρκίνου του εγκεφάλου στους ενήλικες στην πραγματικότητα είναι ένα σύνολο από τέσσερις διαφορετικές παθήσεις.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010, 16:18

Καρκίνος του προστάτη: Η άσκηση προστατεύει από την ακράτεια

Το υγιές βάρος και η τακτική άσκηση μπορεί ενδεχομένως να προστατεύουν τους άντρες από την ακράτεια που εμφανίζεται μετά από ριζική προστατεκτομή, αναφέρει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009, 18:07

Καρκίνος του τραχήλου: Επικίνδυνη η έναρξη της σεξουαλικής ζωής σε μικρή ηλικία

Η έναρξη της σεξουαλικής ζωής σε νεαρή ηλικία μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 20.000 γυναίκες.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009, 17:18

Καρκίνος του μαστού: Το αλκοόλ αυξάνει τις πιθανότητες υποτροπής

Μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και καταναλώνουν 3 έως 4 ποτά την εβδομάδα αντιμετωπίζουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο υποτροπής, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009, 16:33

Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού

Διημερίδα με τίτλο 'Καρκίνος του Μαστού: από την άναρχη συσσώρευση πληροφορίας στη σύνθεση;' διοργανώνουν το Α’ Παθολογικό-Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και το Παθολογικό Τμήμα – Μονάδα Γυναικολογικού Καρκίνου του Νοσοκομείου 'Έλενα Βενιζέλου'.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009, 15:20

Καρκίνος του πνεύμονα: Εμφανίζεται όλο και νωρίτερα

Η έναρξη της καπνιστικής συνήθειας από την εφηβεία και η κατανάλωση περισσότερων τσιγάρων σε σχέση με το παρελθόν, συμβάλλουν στην εμφάνιση του καρκίνου στον πνεύμονα από τις ηλικίες των 40 ή 50 ετών.