Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 13:23

Ενδιαφέρον για το συνέδριο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Υγεία

Θα «ψηλαφηθούν» οι ανάγκες όλων των τμημάτων της αγοράς και της κρατικής παρέμβασης.

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 12:22

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο ‘’ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγεία’’

Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021.

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 20:20

Φάρμακα για την υποξία στη μάχη κατά της covid-19;

Περιβάλλον χαμηλού οξυγόνου καταστέλλει την είσοδο του SARS-CoV-2 σε κύτταρα των πνευμόνων.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 23:20

Τρεις αρχές για την επόμενη μέρα στην υγεία και την οικονομία

Υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, ενίσχυση του πρωτογενή τομέα τροφίμων και φαρμάκων: αυτές οι τρεις αρχές είναι που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε εταιρική δράση και αυτές είναι οι αρχές που κάνει πράξη και προασπίζεται ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, μέσω των εταιρειών του, Uni-pharma και InterMed.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 21:29

Ώρα μηδέν για την υγεία

Η πανδημία του Covid-19 ήρθε σαν το… κερασάκι στη τούρτα για το ελληνικό σύστημα υγείας και την αγορά φαρμάκου. Κι αυτό γιατί οδήγησε στα όρια μια κατάσταση επιβαρυμένη ήδη από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση, τη γήρανση του πληθυσμού και τη συνακόλουθη αύξηση των σχετικών δαπανών, από την υπερφορολόγηση των εταιρειών, την πρακτική των clawback & rebates. Για τους λόγους αυτούς, όπως τονίζει ο κ. Μάριος Κοσμίδης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΦΕΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της Winmedica, απειλείται η βιωσιμότητα του συστήματος και απαιτούνται επειγόντως γενναίες αποφάσεις.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 20:08

Η ανάπτυξη απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις

Η ανάπτυξη της βιομηχανίας φαρμάκων DEMO τα τελευταία χρόνια είναι σταθερή και αδιαμφισβήτητη. Όμως, η κρίση της πανδημίας του Covid-19 ανέδειξε με τον πλέον απαιτητικό τρόπο τα ποιοτικά πλεονεκτήματα της εταιρείας, η οποία πλέον επιταχύνει το επενδυτικό της πρόγραμμα για να ανταποκριθεί με ανάλογη επιτυχία σε ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 16:36

Η αγορά φαρμάκου ζητά αλλαγές

Τον κίνδυνο να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για σημαντικές βελτιώσεις στο σύστημα υγείας, επισημαίνουν εκπρόσωποι της ελληνικής αγοράς φαρμάκου. Καθώς η χώρα αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία, σημειώνουν, ορισμένες στοχευμένες αλλαγές στο υπάρχον πλαίσιο μπορούν αφενός να αναβαθμίσουν όλο το σύστημα υγείας, αφετέρου να κάνουν πιο αποδοτικό τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 13:18

Η ELPEN δίπλα στους ασθενείς και στην ελληνική κοινωνία

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN ανέλαβε από την πρώτη στιγμή ενεργό δράση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ευελπιστώντας στη νικηφόρα έκβαση του αγώνα ενάντια στον Covid-19, η ELPEN συνεχίζει να στέκεται δίπλα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στον Έλληνα ασθενή και στην ελληνική κοινωνία για όσο ακόμα χρειαστεί.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 10:02

Η καινοτομία στο προσκήνιο

Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη σημασία της έρευνας στην ιατρική και στη φαρμακοβιομηχανία - ήδη περισσότερες από 1.200 κλινικές μελέτες για τον Covid-19 βρίσκονται σε εξέλιξη. Στην Ελλάδα, όμως, φαίνεται να βαδίζουμε αντίθετα και το υφιστάμενο περιβάλλον μοιάζει αποθαρρυντικό για όσους επενδύουν στην καινοτομία, τονίζει η κ. Agata Jakoncic, Διευθύνουσα Σύμβουλος MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, καθώς και Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum Greece.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 08:04

Καίριες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του ΕΟΠΥΥ

Εν μέσω της πανδημίας του Covid-19, ο ΕΟΠΥΥ εφάρμοσε συγκεκριμένα μέτρα ώστε οι ασφαλισμένοι να παίρνουν τα φάρμακά τους με ασφάλεια, μικρότερες αναμονές και χωρίς ταλαιπωρία. Τα σχέδια για το μέλλον είναι αναλόγως φιλόδοξα.