Τρίτη, 16 Μαΐου 2023, 14:47
Το λάδι μετατρέπεται σε είδος πολυτελείαςΗ ξηρασία μείωσε στο μισό την ελαιοπαραγωγή στην Ισπανία και διπλασίασε την τιμή του ελαιολάδου πανευρωπαϊκά. Η Ελλάδα έσωσε την παρτίδα φέτος.
Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, 18:05
Πόσο ωφέλιμο στην υγεία είναι το αλεύρι από ελληνικό σιτάρι [μελέτη]Τι επισημαίνει ομάδα επιστημόνων σε σχέση με την ποιότητα του ψωμιού και τη δυνατότητα βελτίωσης των καλλιεργούμενων ποικιλιών.
Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, 16:06
Παραμένουν απαγορευμένες οι πωλήσεις χύμα ελαιολάδουΑπορρίφθηκε τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου της ΕΕ σχετικά με τους κανόνες εμπορίας, από τους οποίους επιτρέπεται η διακίνηση ελαιολάδων μόνο σε συσκευασίες μέχρι 5 λίτρα.
Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, 15:32
1o Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο του Πανεπιστημίου YALEΗ κρητική Διατροφή και ο κρητικός τρόπος ζωής στο επίκεντρο.
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, 14:11
Οι ευρωβουλευτές ζητούν περισσότερα χρήματα και απλούστευση του προγράμματος της ΕΕ στα σχολεία για φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικάΜεγαλύτερος και ορθότερα κατανεμημένος προϋπολογισμός.
Παρασκευή, 05 Μαΐου 2023, 09:56
1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο του Πανεπιστημίου YALEΤο Συμπόσιο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και το Πανεπιστήμιο YALE.
Τετάρτη, 03 Μαΐου 2023, 12:55
Η καλή διατροφή στο επίκεντρο του Delphi ForumΕίμαστε πρωταθλητές στην παιδική παχυσαρκία στην Ευρώπη.
Τρίτη, 02 Μαΐου 2023, 16:28
Ιδρύθηκε η Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Aρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής (Ε.ΕΠ.Α.Ζ.)Κύριο αίτημα, η ένταξη του ελληνικού αρτοποιείου και ζαχαροπλαστείου στα προστατευόμενα επαγγέλματα, καθώς ο κλάδος τελεί υπό εξαφάνιση.
Τρίτη, 02 Μαΐου 2023, 13:33
Τι θα τρώμε το 2040;Το θέμα του μέλλοντος των τροφίμων συζητήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, 15:12
Ανακαλείται χαβιάρι προέλευσης ΓερμανίαςΔιαπιστώθηκε ότι είναι επιμολυσμένο με τον παθογόνο μικροοργανισμό «Listeria monocytogenes».