Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 16 Μαΐου 2023, 14:47

Το λάδι μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας

Η ξηρασία μείωσε στο μισό την ελαιοπαραγωγή στην Ισπανία και διπλασίασε την τιμή του ελαιολάδου πανευρωπαϊκά. Η Ελλάδα έσωσε την παρτίδα φέτος.

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, 18:05

Πόσο ωφέλιμο στην υγεία είναι το αλεύρι από ελληνικό σιτάρι [μελέτη]

Τι επισημαίνει ομάδα επιστημόνων σε σχέση με την ποιότητα του ψωμιού και τη δυνατότητα βελτίωσης των καλλιεργούμενων ποικιλιών.

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, 16:06

Παραμένουν απαγορευμένες οι πωλήσεις χύμα ελαιολάδου

Απορρίφθηκε τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου της ΕΕ σχετικά με τους κανόνες εμπορίας, από τους οποίους επιτρέπεται η διακίνηση ελαιολάδων μόνο σε συσκευασίες μέχρι 5 λίτρα.

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, 15:32

1o Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο του Πανεπιστημίου YALE

Η κρητική Διατροφή και ο κρητικός τρόπος ζωής στο επίκεντρο.

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2023, 09:56

1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό  Συμπόσιο του Πανεπιστημίου YALE  

Το Συμπόσιο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και το Πανεπιστήμιο YALE.

Τετάρτη, 03 Μαΐου 2023, 12:55

Η καλή διατροφή στο επίκεντρο του Delphi Forum

Είμαστε πρωταθλητές στην παιδική παχυσαρκία στην Ευρώπη.

Τρίτη, 02 Μαΐου 2023, 16:28

Ιδρύθηκε η Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων  Aρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής (Ε.ΕΠ.Α.Ζ.)

Κύριο αίτημα, η ένταξη του ελληνικού αρτοποιείου και ζαχαροπλαστείου στα προστατευόμενα επαγγέλματα, καθώς ο κλάδος τελεί υπό εξαφάνιση.

Τρίτη, 02 Μαΐου 2023, 13:33

Τι θα τρώμε το 2040;

Το θέμα του μέλλοντος των τροφίμων συζητήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, 15:12

Ανακαλείται χαβιάρι προέλευσης Γερμανίας

Διαπιστώθηκε ότι είναι επιμολυσμένο με τον παθογόνο μικροοργανισμό «Listeria monocytogenes».