Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, 15:30
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα των ψαριών συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο χρόνιας νεφρικής νόσουΟι σχέσεις δεν φάνηκαν να ισχύουν με υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από φυτικές πηγές.
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 19:52
Η φρουκτόζη στα ροφήματα μπορεί να οδηγήσει σε μη φυσιολογικούς δείκτες καρδιομεταβολικών παθήσεωνH σχέση μεταξύ πρόσληψης φρουκτόζης και επιπέδων δεικτών φλεγμονής ήταν πιο βαθιά σε συμμετέχοντες με υψηλότερο ΔΜΣ και μειωμένη άσκηση.
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023, 18:47
Σκόρδο Πλατύκαμπου Θεσσαλίας - Ελιξίριο, που τρέλανε τους ΙάπωνεςΠοια είναι τα οφέλη στην υγεία, όπως έχουν αξιολογηθεί από τον καθηγητή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Δημήτρη Κουρέτα.
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023, 17:59
Ποια τρόφιμα θα καταναλώνουμε στο μέλλονΑλλάζει ο τρόπος που παράγουμε και καταναλώνουμε τις τροφές.
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023, 17:05
7 εποχικά φρούτα - "θησαυροί" για την υγείαΟι "πρωταθλητές" σε βιταμίνη C. Σε τι προστατεύουν και τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, 12:26
ΕΦΕΤ: Επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων για την υποστελέχωση του φορέα''Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε Πρωτοβουλίες ώστε να αναδείξουμε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε''.
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023, 19:01
Το συναισθηματικό φαγητό συνδέεται με καρδιαγγειακή βλάβηΕίναι η πρώτη έρευνα που αξιολογεί τη σχέση μεταξύ διατροφικής συμπεριφοράς και καρδιαγγειακής βλάβης 13 χρόνια μετά.
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023, 15:05
Το fast food βλάπτει το ήπαρ [μελέτη]Άνθρωποι με παχυσαρκία ή διαβήτη, που λαμβάνουν τουλάχιστον 20% από τις καθημερινές τους θερμίδες από πρόχειρο φαγητό, έχουν πολύ αυξημένα επίπεδα λίπους στο ήπαρ σε σχέση με όσους λαμβάνουν λιγότερες ή καθόλου.
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023, 09:31
Τα τεχνητά γλυκαντικά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου [μελέτη]Καθηγήτριες του Πανεπιστημίου της Αθήνας παρουσιάζουν πρόσφατη επιστημονική δημοσίευση στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό BMJ.
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022, 18:39
Η μείωση του πληθυσμού των μελισσών μπορεί να βλάψει την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπωνΝέα έρευνα αναφέρει ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτά τα σημαντικά έντομα από αλλαγές στη χρήση γης, επιβλαβή φυτοφάρμακα και την κλιματική αλλαγή επηρεάζουν την παραγωγή τροφίμων.