Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016, 18:02

Πόσο μπορεί ο υγιεινός τρόπος ζωής να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου;

Ανάλυση δυο μελετών, αποκάλυψε ότι η αποχή από το κάπνισμα, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, το υγιές βάρος και η σωματική άσκηση μπορούν να μειώσουν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο θνησιμότητας.

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016, 15:59

Nicorette® : Ο σύμμαχος στη διακοπή του καπνίσματος

Το Nicorette® προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υποκατάστασης νικοτίνης με 4 διαφορετικές φαρμακευτικές μορφές: τσίχλες, έμπλαστρα, πιπάκι και σπρέι.

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Το Grexit και τα αντικαπνιστικά μέτρα...

Με 14 λέξεις σε πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, ζητούνται έλεγχοι για το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους.Οι λέξεις περιλαμβάνονται σε ένα σχετικά μεγάλο κείμενο, το οποίο ορίζει τη διαδικασία υγειονομικών ελέγχων ενόψει Πάσχα.

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016, 17:55

Το κάπνισμα και οι λοιμώξεις από ιούς μειώνουν την αποτελεσματικότητα φαρμάκου για τη ΧΑΠ

Πειράματα σε ζώα έδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα φαρμάκου που χρησιμοποιείται συχνά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας μειώνεται λόγω της έκθεσης στον καπνό του τσιγάρου και σε λοίμωξη από τον ιό της γρίπης Α.

Τρίτη, 05 Απριλίου 2016, 16:46

Το κάπνισμα αυξάνει τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα

Σε νέα έρευνα, ασθενείς που κάπνιζαν είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα σε σχέση με αυτούς που δεν κάπνιζαν ποτέ.

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016, 19:59

‘’Πάρε Ανάσα’’ από το κάπνισμα – Πρόγραμμα πρόληψης στα σχολεία ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δράσεων, το οποίο αυτή τη σχολική χρονιά θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε εννέα σχολεία και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα επεκταθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016, 16:07

Το κάπνισμα προκαλεί μεγάλες αλλαγές στα βακτήρια του στόματος

Nέα έρευνα ανακάλυψε ότι η ισορροπιία των βακτηρίων στο στόμα μπορεί να αλλάξει από το κάπνισμα με αποτέλεσμα ενδεχόμενη αύξηση του κινδύνου εμφάνισης νόσων.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016, 17:10

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Επιτυχία για την ημερίδα κατά του καπνίσματος

Η ημερίδα ήταν μέρος μιας σειράς επιστημονικών ενημερωτικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει η ΕΑΕ, σχετικά με τις σοβαρές βλαπτικές επιδράσεις του καπνίσματος στην υγεία, στον γενικό πληθυσμό, σε όλη την Ελλάδα.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 17:47

Ημερίδα για το κάπνισμα στη Λιβαδειά

Ημερίδα με θέμα ''Οι βλαπτικές επιπτώσεις του καπνίσματος στην Υγεία'' θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016, 15:57

Απότομη διακοπή του καπνίσματος συνιστούν ειδικοί

Νέα έρευνα από τη Βρετανία έδειξε ότι άνθρωποι που αποφάσισαν να διακόψουν το τσιγάρο ''μια και έξω'' είχαν 25% περισσότερες πιθανότητες να μην καπνίζουν 6 μήνες μετά την ημερομηνία διακοπής, σε σχέση με καπνιστές που διέκοψαν σταδιακά.