Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 29 Απριλίου 2008, 13:23

ΕΟΦ: Αντιϋπερτασικά στην εγκυμοσύνη

Δεν πρέπει να χορηγούνται κατά την εγκυμοσύνη τα αντιϋπερτασικά σκευάσματα που περιέχουν ανταγωνιστές των υποδοχέων της αγγειοτασίνης ΙΙ.

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008, 17:30

Αντιμετωπίστε τις ημικρανίες στην εγκυμοσύνη

Ορισμένες γυναίκες που έχουν τάση για ημικρανία παρατηρούν ότι οι πονοκέφαλοι εξασθενούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ άλλες που πάσχουν από ημικρανία παρατηρούν ότι η εγκυμοσύνη αυξάνει την έντασή τους.

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008, 18:08

Εκτιμήστε το σώμα σας στην εγκυμοσύνη

Οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προβληματίζονται για το πώς αλλάζει το σώμα τους. Πώς μπορούν να διατηρήσουν θετική εικόνα γι αυτό;

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008, 18:14

Ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη τεστ που θα προβλέπει την προεκλαμψία

Ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη τεστ που θα προβλέπει την προεκλαμψία, μια επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να συμβεί στην εγκυμοσύνη, βρίσκονται οι ερευνητές.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008, 16:52

Προβλήματα μνήμης εμφανίζονται στην εγκυμοσύνη

Η επιστήμη επιβεβαιώνει τώρα αυτό που είχαν παρατηρήσει γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έρευνα δυο αυστραλών επιστημόνων ανακάλυψε ότι πράγματι οι έγκυες εμφανίζουν μικρή απώλεια μνήμης και σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζουν να ξεχνούν και μετά τη γέννηση του παιδιού.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2008, 14:09

Ο καφές αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής

Οι έγκυες θα πρέπει να σκέφτονται να αποφεύγουν την καφεΐνη, σημειώνουν ερευνητές που ανακάλυψαν ότι ακόμα και μέτρια κατανάλωση στην αρχή της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008, 13:05

Η Μεσογειακή διατροφή στην εγκυμοσύνη προστατεύει το παιδί από άσθμα και αλλεργίες

Οι γυναίκες που ακολουθούν Μεσογειακή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης φαίνεται πως προστατεύουν το παιδί τους από εμφάνιση άσθματος και αλλεργιών στην παιδική ηλικία, σύμφωνα με νέα έρευνα, επικεφαλής της οποίας ήταν η Λένα Χατζή, γιατρός στο τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2008, 18:04

Η σωστή προετοιμασία του οργανισμού πριν την εγκυμοσύνη

Είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, θα πρέπει να αρχίσετε να προετοιμάζετε το σώμα σας αρκετό καιρό πριν την επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007, 14:28

Διατροφή με ψάρια για έξυπνα μωρά

Οι μητέρες που καταναλώνουν συχνά ψάρια στην αρχή της εγκυμοσύνης αλλά και κατά τη διάρκεια του θηλασμού γεννούν πιο έξυπνα παιδιά!

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007, 15:51

Οι λίγες ώρες ύπνου δυσκολεύουν το χάσιμο των κιλών της εγκυμοσύνης

Η πρώτη έρευνα του είδους της υποδεικνύει ότι η έλλειψη ύπνου μετά τον τοκετό μπορεί να περιορίσει την ικανότητα της μητέρας να χάσει τα παραπάνω κιλά της εγκυμοσύνης.