Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008, 19:41
Γονιδιακή θεραπεία της μεσογειακής αναιμίαςΕλπίδες για γονιδιακή θεραπεία της μεσογειακής αναιμίας, δίνει η επιστημονική έρευνα. Δέκα ασθενείς συμμετέχουν ήδη σε πιλοτικό πρόγραμμα.
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008, 15:33
Καρδιακή ανεπάρκεια: Προσοχή στην αναιμίαΤα αποτελέσματα ανασκόπησης ερευνών, που δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘Journal of the American College of Cardiology’ δείχνουν ότι η αναιμία αυξάνει τον κίνδυνο θνησιμότητας σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008, 18:09
Νέα ουσία κατά της αναιμίας στη χρόνια νεφρική νόσοΗ αναιμία, η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλά επίπεδα αιμοσφαιρίνης, αποτελεί βασικό δείκτη της χρόνια νεφρικής νόσου και επιδεινώνεται με την εξέλιξή της. Υπολογίζεται πως αναιμία εμφανίζεται σε 60-80% των ασθενών με νεφρική βλάβη.
Τρίτη, 13 Μαΐου 2008, 17:01
Θαλασσαιμία: Σε δύο χρόνια η γονιδιακή θεραπείαΤην προσεχή διετία θα εφαρμοστεί και κλινικά η γονιδιακή θεραπεία της μεσογειακής αναιμίας.
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007, 16:55
Φωνή αγωνίας από τους πάσχοντες με κυστική ίνωσηΠενήντα Ελληνόπουλα γεννιούνται κάθε χρόνο με κυστική ίνωση, εξαιτίας της έλλειψης υποχρεωτικού προγεννητικού ελέγχου. Η γέννηση ασθενών παιδιών θα μπορούσε να έχει εξαλειφθεί με τον προγεννητικό, όπως και η μεσογειακή αναιμία, καθώς η κυστική ίνωση κληροδοτείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007, 16:51
Πλαστές αναβολικές ουσίες στην αγοράΤο προϊόν έχει εγκριθεί μόνο για τις ακόλουθες ενδείξεις: Απλαστική αναιμία, περιπτώσεις γενικευμένου καρκίνου του μαστού σε γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση ή αφαίρεση των ωοθηκών, καταστάσεις με αρνητικό ισοζύγιο αζώτου, οστεοπόρωση, διέγερση ινωδόλυσης. Χρησιμοποιείται όμως ευρέως - παράνομα - για ντόπινγκ.
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007, 20:16
‘Κίνδυνος’ η αναιμία στους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση νεφρούΕπικίνδυνη φαίνεται πως είναι η αναιμία στους ασθενείς που έχουν υποστεί μεταμόσχευση νεφρού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας ή άλλων οργανικών βλαβών σε σχέση με ανθρώπους που έχουν υποστεί άλλου είδους μεταμοσχεύσεις.