Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

Πολλές οι δυνατότητες της χώρας

Aν ισχύει αυτό που ακούστηκε για τις κλινικές μελέτες και μάλιστα από παράγοντα με πολύχρονη εμπειρία στον κλάδο, ότι δηλαδή ως χώρα χρησιμοποιούμε μόλις το 30% των δυνατοτήτων μας στην διεξαγωγή τους τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά και προς πάσα κατεύθυνση.

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

Πολλά τα ερωτήματα για τις κλινικές μελέτες

Aν ισχύει αυτό που ακούστηκε για τις κλινικές μελέτες και μάλιστα από παράγοντα με πολύχρονη εμπειρία στον κλάδο, ότι δηλαδή ως χώρα χρησιμοποιούμε μόλις το 30% των δυνατοτήτων μας στην διεξαγωγή τους, τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά και προς πάσα κατεύθυνση.

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020

Πίεση στις εταιρείες για εκπτώσεις

Για μεγάλη πίεση, ακούω από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης στις εταιρείες, προκειμένου να κάνουν ακόμη μεγαλύτερες εκπτώσεις από αυτές που προτείνουν.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

Σειρά έχουν τα σκευάσματα για την ψωρίαση

Μετά τις ρευματικές παθήσεις, τις ερυθροποιητίνες, την σκλήρυνση κατά πλάκας, έφτασε όπως φαίνεται η ώρα και για τα σκευάσματα της ψωρίασης, καθώς κατά πληροφορίες κάποιες επισκέψεις εταιρειών στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020

Θα μάθουμε από τον Σεπτέμβριο

Σε σύνολο 3.300 φαρμακείων στην Αθήνα, μόλις 60, λέει, συμμετέχουν στην πλατφόρμα διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους που έχει υπογραφεί μεταξύ του θεσμικού οργάνου του κλάδου και του Υπουργείου Υγείας.

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Άλλο η χορήγηση και άλλο η γνωμάτευση

'Εχουν ξεσηκωθεί οι ασθενείς και ιδίως αυτοί που βρίσκονται στα νησιά, όπου οι δομές υγείας είναι ελλιπείς, όχι σε όλα βεβαίως αλλά σε αρκετά.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

Θα ζητήσουν ποσοστό επί των πωλήσεων

Ποσοστό επί των πωλήσεων των ΦΥΚ που διατίθενται από τα φαρμακεία ακούγεται ότι ετοιμάζονται να ζητήσουν οι φαρμακοποιοί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020

Δωρεάν μαστογραφίες

Eτοιμοι να ξεκινήσουν και πάλι το μέτρημα των εξορμήσεων είναι οι άνθρωποι της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. 'Οπως μαθαμε, οι κινητές μονάδες μαστογράφου ξεκινούν από τα μέσα της εβδομάδας τις εξορμήσεις τους, με τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας που αποδέχτηκε και ενέκρινε ο ΕΟΔΥ.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

Αποσύρσεις σκευασμάτων στον ορίζοντα

Η οικονομική στενότητα από την μία και τα νέα καινοτόμα σκευάσματα που έρχονται στην αγορά από την άλλη, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια ευελιξίας στα παλιά φάρμακα.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Δωρεάν μαστογραφίες από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Η Ιδιωτική πρωτοβουλία αποκτά άλλη βαρύτητα στις δύσκολες συνθήκες, ιδίως όταν αυτές ταλαιπωρούν έναν ολόκληρο λαό. Για άλλη μια φορά, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία δείχνει το δρόμο, ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων δωρεάν μαστογραφίες.