Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

Παγκόσμια εκστρατεία για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης εμβολίων

Η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, από την οποία απείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, απέφερε 8 δισεκατομμύρια από παγκόσμιους ηγέτες και άλλους θεσμούς κατά την έναρξή της,στις 4 Μαΐου.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020

Ανεξήγητη καθυστέρηση

Πολλές καθυστερήσεις υπάρχουν στις εγκρίσεις νέων σκευασμάτων και όπως είναι αναμενόμενο μεγάλη είναι και η γκρίνια από την πλευρά των εταιρειών.

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Ψηφιακή επιστημονική εκδήλωση της ΕΛ.Ε.Φ.Ι.

Ο μετασχηματισμός της Κλινικής Έρευνας και των Κλινικών Δοκιμών, στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, των νέων τεχνολογιών, των μελλοντικών στρατηγικών της Κλινικής Ανάπτυξης, των καλών πρακτικών και προκλήσεων των πρωτοποριακών σχεδιασμών καθώς και της ετοιμότητας για την Εφαρμογή του Νέου Κανονισμού στην Χώρα θα αποτελέσουν το επίκεντρο των διαδραστικών εργασιών της ψηφιακής επιστημονικής εκδήλωσης της ΕΛ.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Δεν βγήκε άκρη

Αφού δεν έβγαλε άκρη με τα εξώδικα που κατέθεσε ο ΦΣΑ κατά ασφαλιστικού ταμείου για τις εντολές πληρωμής για εισφορές που εξέδωσε για κάποιους φαρμακοποιούς, οι οποίοι όμως δεν τις αποδέχονται, το θέμα προωθήθηκε και στον Εισαγγελέα.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Νέες τιμές αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ

Από Δευτέρα, λέει, θα εφαρμόζονται νέες τιμές αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ για τις ταινίες μέτρησης σακχάρου. Οι τιμές αποζημίωσης μειώθηκαν ως φυσική συνέπεια της μείωσης του ΦΠΑ από 13% σε 6% .

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Ταλαιπωρία για τα φάρμακα υψηλού κόστους

Πολλά τα παράπονα ιδίως από τους ογκολογικούς ασθενείς για την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους. Μολονότι κάποια εξ αυτών έχουν αναλάβει παράλληλα με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ να τα διαθέτουν και τα ιδιωτικά φαρμακεία η ταλαιπωρία τους παραμένει ακριβώς ίδια.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Τι ισχύει με τα σκευάσματα ειδικής διατροφής;

Τελικά τι ισχύει με τα σκευάσματα ειδικής διατροφής; Χρειάζεται να κατατίθεται στο φαρμακείο υπεύθυνη δήλωση του ασφαλισμένου ή οικείου προσώπου ή τρίτου προσώπου ότι το προϊόν παραλήφθηκε; Υπεύθυνη δήλωση από άνθρωπο τις ίδιας εισαγωγικής εταιρείας (το τρίτο πρόσωπο…), που στην πραγματικότητα παρέλαβε το φάρμακο από το φαρμακείο μου θα γινόταν αποδεκτή; ρωτάω εγώ.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Γκρίνια για τον θετικό κατάλογο

Μεγάλη γκρίνια υπάρχει για τον τελευταίο θετικό κατάλογο από τις φαρμακοβιομηχανίες, καθώς ακούγεται ότι έχουν γίνει αρκετά λάθη.

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

'Ωρα για αποκρυπτογράφηση

Κάθε φορά που βγαίνει θετικός κατάλογος -που βεβαίως δεν βγαίνει τακτικά, να τα λέμε αυτά -πρέπει να γίνει αποκρυπτογράφηση.

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020

Μαζεύτηκαν εκκρεμότητες

Οι πληροφορίες λένε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανεβάσουν ρυθμούς τα όργανα του Υπουργείου Υγείας, καθώς λόγω του κορωνοϊού, κάποια πράγματα έχουν μείνει πίσω και οι εκκρεμότητες είναι πλέον πολλές.