Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

Σε τρελή πορεία

Τη στήριξη της αγοράς του φαρμάκου ζητούν παράγοντες, τονίζοντας ότι μεσούσης της πανδημίας όλοι οι κλάδοι στηρίχθηκαν οικονομικά εκτός από το ευαίσθητο αυτό προϊόν.

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Καλά νέα για άτομα με αναπηρίες

Eίναι καλό όταν πριν την λήψη κάποιου μέτρου λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες όλων των κοινωνικών ομάδων, που σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζουν έντονες διαφορές.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Το έλαβε...καυτό!

Αληθεύει ότι ασθενής για να μην περιμένει στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ το φάρμακό του που είναι ΦΥΚ ( φάρμακο υψηλού κόστους) εμπιστεύτηκε εταιρεία ταχυμεταφορών να του το πάει στο σπίτι και τελικά το έλαβε μετά από 20 ημέρες και αλλοιωμένο; Και τι σημαίνει αλλοιωμένο.

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

Νέα παράταση στην κατάθεση υποβολών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ

Τελικά η επιστροφή στην κανονικότητα δεν φαίνεται να είναι εύκολη υπόθεση και μάλιστα για κανέναν. Τελευταία πληροφόρηση που αφορά τους παρόχους είναι ότι δόθηκε νέα παράταση στην κατάθεση των υποβολών.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

Έως 12 Ιουλίου υποχρεωτική η δήλωση αποθεμάτων σε μάσκες και αντισηπτικά

Έντονες αντιδράσεις εκφράζει ο κόσμος των φαρμακείων για την αναγκαιότητα της δήλωσης των αποθεμάτων προστασίας στην πλατφόρμα του Υπουργείου ανάπτυξης.

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020

Δρομολογούνται επαφές

Επαφές με φαρμακοβιομηχανίες που αντιπροσωπεύουν μεγάλες θεραπευτικές κατηγορίες με τον ανάλογο αντίκτυπο στον προϋπολογισμό ακούγεται ότι έχει δρομολογήσει η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης το αμέσως προσεχές διάστημα.

Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

Συνεργασία για την διάθεση αντικαρκινικών φαρμάκων

Φαρμακευτική εταιρεία λέγεται ότι κατέληξε σε συμφωνία συνεργασίας με άλλη εταιρεία - μετά και από σχετικές πιέσεις από συλλόγους ασθενών - η οποία θα αναλάβει να διαθέτει κάποια συγκεκριμένα αντικαρκινικά σκευάσματα της πρώτης στις ευπαθείς ομάδες που τα λαμβανουν.

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

Εποχικός εμβολιασμός: 4η εξεταστική περίοδος για πιστοποίηση φαρμακοποιών

Ετοιμάζεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Μαίου η 4η εξεταστική περίοδος για τους φαρμακοποιούς για την πιστοποίηση τους για διενέργεια εποχικού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού.

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020

Ωράριο φαρμακείων

Νέο ωράριο των φαρμακείων στην Αθήνα μπαίνει σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από 13/5/2020 δείχνοντας μια επιστροφή στην κανονικότητα.

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020

Δωρεά μασκών στον ΠΦΣ και στην ΟΣΦΕ

Η KARABINIS MEDICAL προέβη σε μια σημαντική δωρεά 100.000 προστατευτικών μασκών προσώπου προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (Π.