Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020

Ελλείψεις φαρμάκων

Πολλές είναι οι ελλείψεις σκευασμάτων στην αγορά. Κάποιοι λένε ότι άνετα ξεπερνούν τα 200 φάρμακα και το θέμα είναι ότι οι συνταγές εκτελούνται κατά το ήμισυ, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον ασθενή, ιδίως τώρα που όλοι πρέπει να αποδεικνύουν καθημερινά ατομική ευθύνη και κοινωνική υπευθυνότητα.

Τρίτη, 05 Μαΐου 2020

Πρόταση να αναβληθούν οι εκλογές

Πρόταση να μην γίνουν τώρα οι εκλογές στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο- που είναι στις 28/6/2020- άρχισε να ακούγεται στα ενδότερα του κλάδου.

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020

Δύσκολη η επιστροφή στην κανονικότητα για τους γονείς παιδιών με αναπηρία

H επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι δύσκολη, όπως φαίνεται, και ακόμη πιο δύσκολη για τους γονείς παιδιών με αναπηρία.

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

H Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ζητά την στήριξη όλων για αγορά και δωρεάν χορήγηση μασκών

Επειδή ο κίνδυνος θα υπάρχει για μεγάλο διάστημα και οι ογκολογικοί ασθενείς είναι ομάδα υψηλού κινδύνου στις λοιμώξεις: η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ζητά την στήριξη όλων για αγορά και δωρεάν χορήγηση μασκών σε όσους περνούν αυτή τη δοκιμασία.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020

Τα φαρμακεία την Πρωτομαγιά

Προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων -πειθαρχικά κ.λπ.- έχουν ήδη ενημερωθεί τα φαρμακεία της χώρας από τους κατά τόπους Συλλόγους, ότι η Πρωτομαγιά είναι επίσημη αργία για τα φαρμακεία.

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020

Καλό νέο και αναμένεται και άλλο

Χθες μάθαμε ένα πολύ καλό νέο από τον ΕΟΦ- ότι συμφώνησε με την εταιρεία Vertex για την πρώιμη πρόσβαση των ασθενών με κυστική ίνωση στο καινοτόμο σκεύασμα της πολυεθνικής, Trikafta.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

Mελέτη σε 8 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μάθαμε ότι μετά από πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρρμάκων (ΕΜΑ) αποφασίστηκε να διεξαχθεί μελέτη σε 8 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης κύησης που εφαρμόστηκαν για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας που λαμβάνουν σκευάσματα βαλπροϊκού ή από του στόματος λαμβανόμενα ρετινοειδή.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020

Τι θα ζητήσουν Σύλλογοι ασθενών

Εντείνονται οι φήμες ότι Σύλλογοι Ασθενών ετοιμάζονται να ζητήσουν σήμερα από τους αρμοδίους την παροχή άδειας ειδικού σκοπού σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα, έτσι ώστε να είναι και διασφαλισμένοι απέναντι στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ομαλά.

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Ζητούν να ενταχθούν στα μέτρα

Ζήτησαν, λένε φήμες, κάποιες Ενώσεις Ασθενών να ενταχθούν στα μέτρα οικονομικής στήριξης της Κυβέρνησης, καθώς και αυτές έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Δήλωση αποθεμάτων σε αντισηπτικά και μάσκες

Tην κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την υποχρέωση των φαρμακοποιών να δηλώνουν τα αποθέματα τους σε αντισηπτικά και μάσκες στα φαρμακεία τους κάθε τρεις ημέρες, ζητούν εκπρόσωποι του κλάδου, θεωρώντας ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την πράξη δεν υφίστανται πλέον.