Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 21 Απριλίου 2020

Αναβλήθηκαν οι Εαρινές Ημέρες Ρευματολογίας

Λόγω κορωνοϊού, οι Εαρινές Ημέρες Ρευματολογίας αναβάλλονται για αργότερα. Το ΔΣ της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία COVID19 στη χώρα μας και παγκοσμίως, αποφάσισε την αναβολή των Εαρινών Ημερών Ρευματολογίας που ήταν προγραμματισμένες για τις 8-10 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020

Προσφορά του ΣΦΕΕ στο Αττικό

Tα καλά νέα πρέπει να λέγονται, ιδίως τώρα με τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει το κράτος λόγω του κορωνοϊού και άρα ο καθένας πρέπει με βάση τις δυνατότητές του να προσφέρει.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

Κουνούπια και κορωνοϊός

Εντείνονται οι συζητήσεις ενόψει Καλοκαιριού αν ο νέος κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω τσιμπήματος κουνουπιών. Η άποψη των επιστημόνων είναι πως δεν μπορεί να μεταδοθεί από τα κουνούπια.

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020

Οι διαδικασίες μοιάζουν να έχουν παγώσει

Πιέσεις στους αρμοδίους ασκούν οι εταιρείες για τα φάρμακα που είναι σε αναμονή -πέρα από τον χρονικό ορίζοντα που θέτει ο νόμος και παρά την θετική εισήγηση από τον ΗΤΑ- να μπουν στη θετική λίστα και να αποζημιώνονται.

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

Παράταση στην παράταση

Παράταση στην παράταση δίνει ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους για τις υποβολές τους. Αυτό βεβαίως είναι και το αναμενόμενο, καθώς οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες και όλο το σύστημα υπό αυτές δουλεύει στο κόκκινο.

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Συμβόλαια συνεργασίας με μικροβιολογικά εργαστήρια;

Σύλλογοι επαγγελματιών που δεν έχουν μεν σχέση με τον χώρο της υγείας αλλά απασχολούνται σε χώρους όπου υπάρχει επαφή με κοινό, ακούστηκε ότι κλείνουν συμβόλαια συνεργασίας με μικροβιολογικά εργαστήρια, προκειμένου οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό σε προνομιακές τιμές- 53 ευρώ (έκαστο).

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020

Μην ξεχνάμε και τις άλλες νόσους

Ολος ο κόσμος ζει σε ρυθμούς κορωνοϊού, αλλά κάποιοι επιστήμονες λένε (και καλώς) ότι υπάρχουν και άλλες ασθένειες που σκοτώνουν και θα χαθούν περισσότερες ζωές αν δεν ληφθούν μέτρα.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020

Παραγγελίες φαρμακείων στις φαρμακοβιομηχανίες

Πολλά τα παράπονα από τα φαρμακεία που παίρνουν τις φαρμακοβιομηχανίες για σκευάσματα και δεν βρίσκουν κανένα, καθώς αρκετές δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας (άρα με πολύ λιγότερους υπαλλήλους) ή έχουν κλείσει τελείως το εμπορικό τους.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020

Είναι πολλά τα παράπονα

Πολλά είναι τα παράπονα από τα φαρμακεία, τα οποία παίρνουν τηλέφωνο τις φαρμακοβιομηχανίες για σκευάσματα και δεν βρίσκουν κανένα, καθώς αρκετές δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας (άρα με πολύ λιγότερους υπαλλήλους) ή έχουν κλείσει τελείως το εμπορικό τους.

Τρίτη, 07 Απριλίου 2020

Τα καλά νέα να λέγονται

Αν και στο εξωτερικό, όπως ακούγεται, έχουν πάει πίσω οι κλινικές μελέτες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα τελευταία στοιχεία για την Ελλάδα λένε ότι είναι καλύτερα από πέρυσι, από πλευράς αριθμού.