Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020

Ταλαιπωρούνται οι αιμοκαθαρόμενοι

Πρέπει να κάνουν αιμοκάθαρση αλλά δεν βρίσκουν υπάλληλο στον ΕΦΚΑ. Αυτό καταγγέλει με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών την οποία έχει προωθήσει στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Εργασίας.

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Οι δυο πλευρές του νομίσματος

Πληθαίνουν οι φωνές από την επιστημονική κοινότητα να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες αξιολόγησης των νέων σκευασμάτων από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, καθώς και η ένταξh αυτών στη θετική λίστα.

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020

Η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων

Συνεδρίαση από μακριά και συγκεκριμένα με τηλεδιάσκεψη έγινε η συνεδρίαση της UEHP ( Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων), όπου συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρα λόγω κορωνοϊού, ο τρόπος αντιμετώπισης και οι ελλείψεις που υπάρχουν.

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020

Όλα θα πάνε πίσω

Ολα θα πάνε πίσω μην μπορώντας αλλιώς. To Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 η μεταβατική περίοδος κατά την οποία γίνονται δεκτές συνταγές φαρμάκων τόσο ηλεκτρονικές όσο και χειρόγραφες στους εν ενεργεία στρατιωτικούς και τους ασφαλισμένους υπό αυτών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020

Διαφορετκό το τοπίο την επόμενη ημέρα

Τα σκευάσματα που θα φύγουν από την αγορά από τη μία, και οι ανακατατάξεις που θα σημειωθούν στα ενδότερα των φαρμακευτικών εταιρειών όσον αφορά το δυναμικό τους, αναδιοργανώνουν και πάλι το τοπίο στον κλάδο του φαρμάκου που θα είναι διαφορετικό την επόμενη μέρα του κορωνοϊού.

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Έρχονται ανατιμήσεις;

Ανατιμήσεις; Και όμως ναι... έτσι ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα για να μην πω την τελευταία ημέρα- και μάλιστα σημαντικές.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Για τον όρκο του Ιπποκράτη

Αυξάνουν οι φωνές για να προχωρήσουν άμεσα συμβάσεις με ιδιώτες οικογενειακούς γιατρούς. Πώς θα γίνει, λένε, η κάτ´οίκον νοσηλεία των ελαφρώς νοσούντων; Αν δεν νοσηλευτούν αυτοί κατ´οίκον θα καταλήξουν στην εντατική άμεσα!Υπάρχει και η άλλη πλευρά που ισχυρίζεται ότι ο θεσμός δεν δουλεύει, οπότε γιατί να το κάνει κάποιος, ιδίως τώρα που οι καταστάσεις είναι ζόρικες.

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

Αιμοκαθαιρόμενοι σε ιδιωτικές μονάδες

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζει η χώρα, τα καλά νέα ιδίως όταν μιλάμε για ευπαθείς ομάδες είναι πραγματικά οάσεις.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020

Αναμένεται διόρθωση του Δελτίου Τιμών φαρμάκων

Αναμένεται εντός της ημέρας διόρθωση του Δελτίου Τιμών που εκδόθηκε προχθές με αυξησεις 80 φαρμάκων. Ποιος ο λόγος των διορθώσεων; Οτι φαρμακοποιοί και φαρμακαποθήκες για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα θα πουλούσαν σε τιμές .

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

Παραγωγή 5 τόνων αντισηπτικών από την Μenarini

Φαίνεται μία έντονη κινητικότητα από τις φαρμακοβιομηχανίες στην παραγωγή αντισηπτικών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως, καθώς πρόκειται για υλικό με σημαντικές ελλείψεις.