Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

Υπηρεσία μηνυμάτων για τον κοροναϊό από τον Π.Ο.Υ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ξεκίνησε μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων με τους εταίρους WhatsApp και Facebook για να κρατήσει τους ανθρώπους ασφαλείς από τον coronavirus.

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Οι γιατροί επιρρίπτουν ευθύνες στους φαρμακοποιούς ότι χορηγούν φάρμακα χωρίς συνταγή με αποτέλεσμα τις μεγάλες ελλείψεις.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020

Πρόταση για πλατφόρμα

Βρισκόμαστε σε πόλεμο, όπως όλοι παραδέχονται. Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν απώλειες. Ανάμεσα στις απώλειες βρίσκονται και οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, ιατροί και νοσηλευτές.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

Στην ανάγκη, πρέπει όλοι να "βάλουμε πλάτη"

Με την Περιφέρεια μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, με σκοπό να της παραχωρήσει το Κέντρο που διαθέτει στην Παιανία, δυναμικότητας 52 κλινών, αν κάτι τέτοιο κριθεί από το Υπουργείο Υγείας ότι μπορεί να βοηθήσει στην αναμενόμενη αυξημένη ανάγκη για νοσηλευτικές κλίνες.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

Φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά

Πολλά είναι τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που έχουν μαζευτεί στην αγορά, λένε οι καλά γνωρίζοντες, και δυστυχώς φρένο δεν μπαίνει.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

Το θέμα είναι να λυθούν προβλήματα

Ξεκίνησαν, μαθαίνουμε, οι μεταφορές ασθενών από τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότερες κλίνες σε δημόσιες δομές να ελευθερωθούν για όσους θα νοσήσουν από κοροναϊό.

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020

Σε αναζήτηση ελπίδας

Καλά νέα ακούγονται για ένα σκεύασμα που ίσως τελικά να μπορεί να δώσει λύση στην αντιμετώπιση του κοροναιού. Η τελευταία πληροφόρηση είναι ότι κάποια κράτη προχωρούν ταχύτατα την έγκρισή του.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

Συστάσεις ΠΦΣ για τα φαρμακεία

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους συναδέλφους φαρμακοποιούς, στους υπαλλήλους των φαρμακείων και στις οικογένειες τους αλλά και απέναντι στους πολίτες και ειδικά αυτούς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου , ο ΠΦΣ συστήνει: - Τοποθέτηση plexiglas στον χώρο του πάγκου του φαρμακείου (όπως στα γκισέ των τραπεζών)- Χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης- Συχνότατος αερισμός όλου του εσωτερικού χώρου .

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020

Δουλεύουν από το σπίτι

Σε συνέχεια του χθεσινού Ενδοσκοπίου, στη μία περίπτωση φαρμακοβιομηχανίας που είχαμε αναφέρει ότι ενημέρωσε τα στελέχη της να δουλέψουν από το σπίτι, υπό το φόβο του κοροναϊου, σήμερα προστέθηκαν ακόμη δύο, που για τον ίδιο ακριβώς λόγο, έδιωξαν τους πάντες στα σπίτια τους.

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020

Πρόβα το Σαββατοκύριακο

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις εταιρειών από τον χώρο του φαρμάκου, που ενημερώνουν το προσωπικό τους ότι σε περίπτωση ακόμη μεγαλύτερης εξάπλωσης του κοροναϊού, η δουλειά θα βγαίνει από το σπίτι, θεωρώντας ότι έτσι θα προστατευθεί καταρχήν η δημόσια υγεία ενώ θα φρενάρει και η διάδοση του ιού.