Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020

Φάρμακα με το Δελτίο...

Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος υποστηρίζει η λαϊκή ρήση. Ολα έχουν παγώσει λόγω του κορωναιού, και όπως φαίνεται οι ένθερμοι υποστηρικτές των παράλληλων εξαγωγών βρήκαν χώρο να δουλέψουν καλύτερα.

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020

Aνησυχία για ακόμα περισσότερες ελλείψεις φαρμακευτικών προϊόντων

Η Ινδία αποφάσισε να περιορίσει τις εξαγωγές 26 δραστικών ουσιών, γεγονός που έχει εντείνει την ανησυχία για ακόμα περισσότερες ελλείψεις φαρμακευτικών προϊόντων σε όλον τον κόσμο.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020

Προς πώληση 44 από τα φαρμακεία της Boots UK

Η αλυσίδα φαρμακείων Boots UK ακούγεται πως διαθέτει προς πώληση 44 από τα φαρμακεία της στην Αγγλία και την Ουαλία, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της να κλείσει 200 καταστήματα φέτος.

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020

Συζήτηση για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα

Στο τραπέζι της Ευρώπης ξαναμπαίνει το θέμα των ψευδεπίγραφων φαρμάκων που αφορά όλους. Συγκεκριμένα, όπως μάθαμε, στις 18 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Πρόσβαση σε Ασφαλή Φάρμακα (EAASM) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Νοσοκομείων (UEHP) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας για τη Διαχείριση της Υγείας (EHMA) θα διοργανώσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με την οδηγία για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα στην Ευρώπη με τίτλο "Ασφάλεια των ασθενών και εφαρμογή της οδηγίας για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα στο νοσοκομειακό περιβάλλον".

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020

Ψηφιακή επανάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Η πραγματική επανάσταση στην ψηφιακή τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη, η συσσώρευση γνώσης και η σχετικά εύκολη πρόσβαση στον τεράστιο πλούτο των πληροφοριών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις καλύτερης κατανόησης της βιολογίας των καρκινικών όγκων και της εξατομικευμένης αντιμετώπισης, με σκοπό την τελική άσκηση της ογκολογίας ακριβείας, που ίσως αποτελέσει το μέλλον.

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020

Και επισήμως αναβολή διεξαγωγής για τις 30-31 Μαΐου 2020

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και η εταιρεία Noufio Communication Services, με βαθιά ενσυναίσθηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κοροναϊού, αποφάσισαν τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του Hellas PHARM 2020 για τις 30 και 31 Μαΐου.

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Πολλά τα σχέδια για τη μονάδα

Μεγάλη επιτυχία ήταν η επίσκεψη της ηγεσίας της κυβέρνησης στο εργοστάσιο της Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης στις αρχές της εβδομάδας.

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Συμβόλαια για την ηπατίτιδα και κορονοϊός

Πάνε και έρχονται τα συμβόλαια για την ηπατίτιδα αλλά ακόμα δεν έχουν υπογραφεί από τις εταιρείες μαθαίνουμε. Γίνονται μάλλον οι τελευταίες διορθώσεις, αν και το χεράκι του το έχει βάλει και ο κορονοϊός πηγαίνοντας πίσω όλα τα θέματα.

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Δεν έχουν καμία ενημέρωση

Παρά τις απανωτές συσκέψεις στο Υπουργείο Υγείας για τον κοροναϊό σε περίπτωση εμφάνισης της ασθένειας και στην Ελλάδα, εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Κλινικών αναφέρουν ότι δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση από τους αρμόδιους.

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Οι στόχοι της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας

H εκπαίδευση, η εξωστρέφειά της προς την Ευρωπαϊκή ακτινολογική εταιρεία, η προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ακτινολόγων και η ανάδειξη της νέας γενιάς των ακτινολόγων, είναι οι στόχοι του νέου διοικητικού συμβουλίου που αναδείχθηκε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στην Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία.