Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Οι στόχοι της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας

H εκπαίδευση, η εξωστρέφειά της προς την Ευρωπαϊκή ακτινολογική εταιρεία, η προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ακτινολόγων και η ανάδειξη της νέας γενιάς των ακτινολόγων, είναι οι στόχοι του νέου διοικητικού συμβουλίου που αναδείχθηκε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στην Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία.

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

Και διαπραγμάτευση και εκτός λίστας

Και γίνεται η διαπραγμάτευση για ένα σκεύασμα και βγαίνει εκτός της θετικής λίστας. Τι σημαίνει αυτό; Οτι δεν θα αποζημιώνεται (τουτέστιν ο ασθενής θα το πληρώνει από την τσέπη του) ή θα συνταγογραφείται και θα αποζημιώνεται υπό όρους; Χρειάζονται διευκρινίσεις για να έχουμε μία συνολική εικόνα .

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Υπέρ της εταιρείας η απόφαση

Εξελίξεις θα έχουμε από το Συμβούλιο Επικρατείας. Μπορεί να άργησε περίπου δύο χρόνια να βγάλει απόφαση, αλλά την έβγαλε και είναι υπέρ της εταιρείας και όχι του Δημοσίου, επιβεβαιώνοντας ότι όλοι έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις και πρέπει να τηρούνται από όλους ακόμη και αν μιλάμε για το Δημόσιο.

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Αναμένονται νέες αναταράξεις

Καινούργιες αναταράξεις- και μάλιστα επιχειρηματικές -θα πρέπει να αναμένουμε στο φάρμακο. Πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν εταιρείες να προχωρούν σε νέα αποεπένδυση τμημάτων.

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

Με ρυθμούς χελώνας

Με βηματισμό μάλλον χελώνας προχωρά η υπογραφή της σύμβασης για την ηπατίτιδα με τις δύο τελικά εταιρείες- αντί τρεις που είχαν καταθέσει προσφορά.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

Λόγος και αντίλογος

Έγινε λέει πριν μερικές ημέρες έκτακτη εισαγωγή αντιγριπικού εμβολίου όχι από τις γνωστές εταιρείες που τα εμπορεύονται αλλά από άλλη εταιρεία του φαρμάκου.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

Πρόβλημα με free PSA και Ελεύθερη Τεστοστερόνη

Mία σύγχυση από την εμφάνιση παραπεμπτικών που αναγράφουν τις εξετάσεις ¨Ελεύθερη τεστοστερόνη αίματος¨ και ¨Free PSA¨, έχει δημιουργηθεί, καθώς οι εξετάσεις αυτές έχουν σταματήσει να αποζημιώνονται από τον Ε.

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

Στο επίκεντρο τα προβλήματα του κλάδου

Η άμεση κατάργηση του Rebate και του Claw Back, η ρύθμιση σε 120 δόσεις των οφειλόμενων ποσών από το 2018, η επαρκής χρηματοδότηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, η μείωση του ΦΠΑ στο 13%, η παρέμβαση για τις αντιεπιστημονικές περικοπές των ιατρικών ελέγχων του ΕΟΠΥΥ, η προσφυγή στο ΣτΕ για αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, η εκπαίδευση των εργαζομένων, η συνεργασία με όλα τα σωματεία ασθενών για την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν είναι μερικά μόνο από τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος για την διετία 2020-2021.

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020

Οι διαξιφισμοί είναι έντονοι

Σε ενημέρωση πολιτών ζητούν οι φαρμακοποιοί να προχωρήσει το κράτος, όσον αφορά αυτούς που έχουν χάσει το ΕΚΑΣ. Μολονότι το τελευταίο διάστημα ακούγεται ότι η απώλεια του ΕΚΑΣ συνεπάγεται και μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα, οι φαρμακοποιοί λένε ότι αυτό δεν ισχύει.

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα...

Πέρασε απαρατήρητη αλλά δεν θα έπρεπε. Ο λόγος για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών και των Κοριτσιών στην Επιστήμη. Το 2015, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα αναγνωρίζοντας την 11η Φεβρουαρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών και των Κοριτσιών στην Επιστήμη, για την επίτευξη έτσι της πλήρους και ισότιμης πρόσβασής τους σε αυτό τον τομέα.