Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

Σήμερα αναμένονται πληρωμές

Καμία αίσθηση, νομίζω, δεν προκάλεσε στους κόλπους των φαρμακοποιών η είδηση ότι σήμερα αναμένονται πληρωμές από Ταμεία (εκτός ΕΟΠΥΥ).

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

Σοκ από τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη

Συγκίνηση προκάλεσε στο Πανελλήνιο ο θάνατος του αγαπημένου ηθοποιού και συγγραφέα Γιώργου Κοτανίδη.Οι πληροφορίες αναφέρουν πως νοσηλεύθηκε σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, αφήνοντας την τελευταία του πνοή έπειτα από ιατρική πράξη.

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Σε άνοδο τα έξοδα και το άγχος

Όσο περνά ο καιρός και δεν κινείται τίποτα στο φάρμακο, τόσο αυξάνει και το άγχος των εμπλεκομένων με αυτό στελεχών. Και ο λόγος είναι απλός: δεν υπάρχουν έσοδα, σε αντίθεση με τα έξοδα που είναι μονίμως σε αυξητική τροχιά.

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση Κικίλια με την Πρέσβη της Κίνας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συναντάται σήμερα το πρωί, στο υπουργείο Υγείας, με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Qiyue.

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Ζητούνται άμεσα λύσεις

Θέματα που απαιτούν άμεσα λύσεις από τους αρμοδίους πρόκειται να θέσει την επόμενη εβδομάδα σε Ημερίδα, η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου που είναι στις 4 Φεβρουαρίου.

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Μαζεύονται παράπονα

Πολλά και μαζεμένα είναι τα παράπονα από τις φαρμακοβιομηχανίες για την αντιμετώπιση που έχουν από την πλευρά του Υπουργείου, αλλά και για τις ανεφάρμοστες -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει για φετινή ενίσχυση του προϋπολογισμού, καταρχήν με το κονδύλι των Ευρωπαίων πολιτών.

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Τηρούν στάση αναμονής

Όλοι είναι σε αναμονή με το τι θα γίνει με τα φάρμακα που έχουν αξιολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων (ΗΤΑ).

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Που είναι η Valetta;

Θυμίζω τον προπέρσινο ντόρο με την σύσταση της Valetta (Συμμαχία χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου) που αποτελείται από 10 κράτη, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, προκειμένου να συντονίσουν μαζικές αγορές σκευασμάτων από τις φαρμακοβιομηχανίες για την επίτευξη καλύτερων τιμών.

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Βέλγιο: Το Κοινοβούλιο εγκρίνει νέο νόμο για την έλλειψη φαρμάκων

Ο νόμος βασίζεται σε πολλαπλά μέτρα. Απαιτεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες να αναφέρουν την έλλειψη ενός φαρμάκου πιο γρήγορα και λεπτομερέστερα.

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020

Πρόβλημα υγείας για τον Βασίλη Πλαγιανάκο

Σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης αμυγδαλών υποβλήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Όλα πήγαν πολύ καλά και ο Βασίλης Πλαγιανάκος είναι σε διαδικασία ανάρρωσης και αφωνίας.