Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020

Έγινε η πρώτη συνάντηση για την ηπατίτιδα

Έγινε η πρώτη συνάντηση για την ηπατίτιδα, όπως ήδη έχουμε γράψει σχετικά, λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου και κάτι μου λέει ότι η δεύτερη κρούση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με τις τρεις εταιρείες που έχουν καταθέσει τα νέα σκευάσματα.

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

Διεύρυνση Ευρωπαϊκής παρουσίας

Διευρύνοντας την Ευρωπαϊκή της παρουσία στην καρδιά της Ευρώπης, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών έλαβε μέρος αφενός στις εργασίες του Διοικητικού συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαίων Εργοδοτών του τομέα της Yγείας και αφετέρου στο SECTORAL DIALOGUE COMMITTE FOR THE HOSPITAL SECTOR PLENARY Meeting της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορούσε στον κοινωνικό διάλογο μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στα Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία της Χώρας.

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019

Το θέμα είναι υπό διερεύνηση

Αληθεύει ότι ο ιατρικός κόσμος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της πιστοποίησης των εμβολιασμών που πλέον και επίσημα μπορούν να κάνουν οι φαρμακοποιοί; Το θέμα είναι υπό διερεύνηση.

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019

Ολα είναι ακόμα στον αέρα

Προβλήματα πάλι, μαθαίνουμε ότι έχουν οι συνδέσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Ακούγεται ότι φαρμακοποιοί έχουν αδυναμία σύνδεσης με την πύλη που εκδίδεται το συνοδευτικό του ΕΟΠΥΥ και εμφανίζονται πληρωμές.

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019

Ψάχνονται για το ωράριο λειτουργίας

Πληθαίνουν τα φαρμακεία στα εμπορικά κέντρα και πλέον αυτοί που διαχειρίζονται καταστήματα στα αστικά κέντρα ψάχνονται για το ωράριο λειτουργίας που αυτά έχουν καθώς δεν ακολουθούν τον νόμο.

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019

Η Ισχύς εν τη ενώσει

Ενα χρόνιο θέμα που απασχολούσε τους ιατρικούς επισκέπτες ήταν ο ορισμός του επαγγέλματός τους. Αυτό θα ήταν το πρώτο βήμα αναγνώρισης του επαγγέλματος του ΙΕ αλλά και της δημιουργίας του περιβόητου Μητρώου εργαζομένων στον κλάδο.

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΕΟΠΥΥ ζητά από τα φαρμακεία πιστωτικά σημειώματα για φαρμακευτικό σκεύασμα

O νόμος είναι ρητός και ορίζει ότι "συνταγή υπογεγραμμένη από ελεγκτή γιατρό δεν περικόπτεται". Παρόλα ταύτα μαθαίνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει από 300 και πλέον φαρμακεία πιστωτικά σημειώματα για ένα συγκεκριμένο σκεύασμα που εντάσσεται στην κατηγορία Συμπληρώματα Ειδικής Διατροφής (ΣΕΔ), Την πράξη του αυτή την δικαιολογεί ως απόφαση του ΔΣ του οργανισμού, η οποία όμως δεν στέκει ούτε νομικά ούτε ηθικά ούτε λογικά.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019

Στους δικηγόρους περνά το θέμα

O νόμος είναι ρητός και ορίζει ότι " συνταγή υπογεγραμμένη από ελεγκτή γιατρό δεν περικόπτεται". Παρόλα αυτά, μαθαίνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει από 300 και πλέον φαρμακεία πιστωτικά σημειώματα για ένα συγκεκριμένο σκεύασμα που εντάσσεται στην κατηγορία ‘’Συμπληρώματα Ειδικής Διατροφής (ΣΕΔ)’’, Την πράξη του αυτή την δικαιολογεί ως απόφαση του ΔΣ του οργανισμού, η οποία όμως δεν στέκει ούτε νομικά ούτε ηθικά ούτε λογικά.

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019

Περιμένουν άμεσα απαντήσεις

Ήρθαν, είδαν και έφυγαν οι Αμερικανοί- μαθαίνουμε- από τα ενδότερα ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Βεβαίως, όπως ακούγεται, παρατηρήσεις έγιναν από τους έξωθεν και περιμένουν απαντήσεις άμεσα από τη διοίκηση.

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019

Αγώνας δρόμου...

Τρέχουν και δεν φτάνουν στις φαρμακοβιομηχανίες με το τελευταίο δελτίο τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης. Ο λόγος απλός- να περάσουν οι νέες τιμές όπου υπάρχουνΤο παρόν Δελτίο ισχύει:Για τα φαρμακεία από 27-01-2020Για τις φαρμακαποθήκες και συνεταιρισμούς από 10-01-2020Για τους ΚΑΚ, τα Νοσοκομεία και τις Ιδιωτικές Κλινικές από 18-12-2019.