Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Αλλαγή πλεύσης από μεγάλη φαρμακοβιομηχανία

Αλλαγή πλεύσης από μεγάλη φαρμακοβιομηχανία που προωθεί focus σε τρεις βασικούς τομείς... Συγκεκριμένα στα εμβόλια, στα ογκολογικά σκευάσματα και στη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

Για το νέο Data Center του ΕΟΠΥΥ

Ετοιμάζεται, λέει, να μπει σε λειτουργία το νέο Data Center του ΕΟΠΥΥ, όπου σύμφωνα και με την ενημέρωση που υπάρχει, θα αυξηθεί κατά έξι (6) φορές η υπολογιστική ισχύς και κατά τέσσερις (4) φορές η ταχύτητα πρόσβασης στο λογισμικό εφαρμογών σε σχέση με τις υφιστάμενες υποδομές.

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

'Eκτακτη γενική συνέλευση ΣΦΕΕ

'Eκτακτη γενική συνέλευση έχει οριστεί για τις 16/12/2019 από τον ΣΦΕΕ με θέμα τους νέους χειρισμούς -βλέπε clawback- του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποφασίσουν και να οριστικοποιήσουν τις αντιπροτάσεις τους.

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Ασαφές το τοπίο για τα φάρμακα 1Α

Παρά την αναταραχή που υπάρχει στις φαρμακοβιομηχανίες για το τι τελικά θα γίνει με τον προϋπολογισμό στα φάρμακα 1Α, ακόμη το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει από την πλευρά της Πολιτείας.

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019

Μουσική παράσταση ''Χρώματα και Αρώματα. Τα παιδιά μας ταξιδεύουν στις μέρες που έρχονται''

Το απαιτούν οι μέρες, όλοι να γίνουμε παιδιά, για χάρη των παιδιών και όχι μόνο.... Αυτό θα πράξει η μουσική παράσταση «Χρώματα και Αρώματα.

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019

Πρόταση για ομάδα τεχνοκρατών στον ΦΣΑ

Άτυπη πρόταση να δημιουργηθεί εντός του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής μια ομάδα τεχνοκρατών, η οποία θα παρακολουθεί στενά την πορεία των λιανικών τιμών των φαρμάκων, μαθαίνουμε ότι έχει γίνει από κάποια μέλη.

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019

UEHP: Οι Ενώσεις θα καταγράψουν τα προβλήματα των ιδιωτικών κλινικών

Σημαντικές και εφ΄ όλης της ύλης ήταν οι αποφάσεις που πάρθηκαν πριν από δύο ημέρες στην Ρώμη, όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (UEHP) στα γραφεία της Ιταλικής Ένωσης.

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019

Ο Γιώργος Παπαθεοδωρίδης νέος πρόεδρος του ΕΟΜ

Ο καθηγητής Χειρουργικής Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης, ορίστηκε από τον υπουργό Υγείας νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), στη θέση του παραιτηθέντος Ανδρέα Καραμπίνη.

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019

Ανακατατάξεις στην κορυφή

Ανακατατάξεις- και μάλιστα στην κορυφ-ή σημειώνονται σε φαρμακοβιομηχανία το τελευταίο διάστημα. Μαθαίνουμε ότι έμεινε ακέφαλη και προς το παρόν υπάρχει μία έκτακτη αντικατάσταση του στελέχους που εκτελούσε χρέη CEO, μέχρι να βρεθεί στέλεχος για τη σχετική θέση.

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019

Ανθρωπιστική κίνηση ιδιωτικών νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης

Τα καλά πρέπει πάντα να λέγονται γιατί δίνουν έναn τόνο αισιοδοξίας αλλά και ελπίδας. Μαθαίνουμε ότι Ιδιωτικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο (ΙΣΘ), έχουν αποφασίσει να περιθάλψουν αφιλοκερδώς τραυματίες από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό που έπληξε την Αλβανία.