Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019

Τελικές Παρατηρήσεις και Συστάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για τα ΑμεΑ

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει την ημερίδα ‘’3η Δεκέμβρη 2019΄΄.

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019

Πολλές οι ομάδες εργασίας....

Πολλές φορές αναρωτιέμαι τόσες ομάδες εργασίας που γίνονται σε όλα τα Υπουργεία και στο Υγείας έχουν ολοκληρώσει ποτέ το έργο τους; Έχουν υποβάλει τις εισηγήσεις τους και αν ναι έχουν ληφθεί υπόψη;;;Από το 2012 έχουν συσταθεί:(6.

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019

Περί της αύξησης του αφορολόγητου για επαγγελματικά αυτοκίνητα

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα, αυξάνεται το αφορολόγητο για τα αυτοκίνητα που παραχωρούνται για επαγγελματικούς λόγους, με το όριο για την Λιανική Τιμή προ Φόρων να φτάνει τα 17.

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Eκδικάζεται σύντομα στο ΣτΕ η προσφυγή των 21 φαρμακοποιών

Στις 10.12.2019, μαθαίνουμε ότι, εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή των 21 φαρμακοποιών -που προσέφυγαν εναντίον του νόμου για το υφιστάμενο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων (υποχρεωτικά κλειστά μετά τις 9:00 το βράδυ και κλειστά στις επίσημες αργίες)!Από την ανάγνωση του δικογράφου διαπιστώνεται πως για πρώτη φορά σε σχετικό δικόγραφο θίγεται και η στέρηση της δυνατότητας των φαρμακείων να ανοίγουν Κυριακές!Ακόμη και αν δεν έχει συσταθεί το νέο δ.

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

Θέλουν έλεγχο στις εισροές- εκροές των Φαρμακαποθηκών

Λόγο για ελέγχους στις φαρμακαποθήκες από τον ΕΟΦ -ειδικά όταν πρόκειται για εμβόλια σε περίοδο εμβολιασμού- φαίνεται να ζητούν κάποιοι φαρμακοποιοί τονίζοντας ότι ο Οργανισμός πρέπει να παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τις εισροές- εκροές των Φαρμακαποθηκών και τον τρόπο που τα σκευάσματα διανέμονται.

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019

Αποτελέσματα εκλογών στους δύο μεγαλύτερους φαρμακευτικούς συλλόγους

Oλοκληρώθηκαν οι εκλογές στους δύο μεγάλους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και τα αποτελέσματα μάλλον ως αναμενόμενα θα μπορούσαν να κριθούν.

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Θα δούμε καινοτόμα φάρμακα;

Το θέμα δεν είναι πόσα φάρμακα θα φύγουν τελικά από την αγορά λόγω των μειώσεων στις τιμές που έχουν γίνει και θα γίνουν, αλλά πόσα καινοτόμα φάρμακα θα έρθουν με την κατάσταση που επικρατεί γύρω από την υγεία.

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Πρώτα κοιτάμε τα του οίκου μας

Για ποιον αντικαπνιστικό νόμο μιλάμε και για ποια πρόστιμα; Πρώτα κοιτάμε τα του οίκου μας και μετά βγαίνουμε πιο έξω.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Στα ύψη η αδρεναλίνη

Ανεβαίνει η αδρεναλίνη στον κλάδο των φαρμακοποιών,καθώς η εκλογική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Σε κάποιους Συλλόγους, οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και σε κάποιους άλλους ετοιμάζονται.

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση για τα προβλήματα των καρκινοπαθών

Για σήμερα- μαθαίνουμε- έχει οριστεί συνάντηση μελών από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντί να μειώνονται, πολλαπλασιάζονται την στιγμή που ο αριθμός των καρκινοπαθών στην Ελλάδα αυξάνεται.