Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019

Aυξάνονται τα συμβόλαια ανάθεσης για την ανάπτυξη φαρμάκων

Η αυξανόμενη ζήτηση γενόσημων σκευασμάτων, οι ενισχυμένες επενδύσεις σε Ερευνα και Ανάπτυξη, καθώς και οι μεγαλύτερες επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες παραγωγής από τα CDMOs (Εμπορικές Υπηρεσίες Παραγωγής Φαρμάκων) δημιουργούν νέες προοπτικές στην αγορά των συμβολαίων ανάθεσης παρασκευής φαρμάκων.

Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019

Το θέμα άναψε φωτιές

Διοικητικό Συμβούλιο και μάλιστα έκτακτο γίνεται σήμερα στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο με θέμα τι άλλο των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους.

Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019

5η Ημερίδα διατροφής

Τα περισσότερα νοσήματα που σχετίζονται με τον καρδιομεταβολικό κίνδυνο όπως είναι η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία επηρεάζονται άμεσα και απαιτούν μία σωστή και απόλυτα υγιεινή διατροφή αλλά και μία ταυτόχρονη παρέμβαση σε παράγοντες όπως είναι η σωματική δραστηριότητα, η άσκηση αλλά και η ψυχολογία.

Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019

Αποψίλωση στον χώρο του φαρμάκου

Aποχωρήσεις ακούγονται από τον χώρο του φαρμάκου, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η ελληνική αγορά με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν θεωρείται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για πολυεθνικές.

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019

Φάρμακα υψηλού κόστους

Mεγάλη η κινητικότητα με τα φάρμακα υψηλού κόστους καθώς ναι μεν τα λεφτά είναι πολλά αλλά και το ρίσκο είναι πολύ μεγαλύτερο.

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019

Σε αναμονή συνάντησης φαρμακοβιομηχανίας και υπουργείου Υγείας

To να πληρώνεις σε clawback (επιστροφή) περί τα 250.000 ευρώ μηνιαίως δεν είναι λίγο, το αντίθετο. Για αυτό και πιέζουν όλοι να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα αυτό, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα δούμε και αποχωρήσεις σκευασμάτων από την αγορά αλλά και αναγκαστικές εξαγορές.

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019

Προβληματισμός για τα "καινοτόμα" φάρμακα

Προβληματισμό προκαλούν τα νέα που ακούγονται για την καινοτομία στα σκευάσματα και τα οποία αφορούν αγορές του εξωτερικού, που δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της Ελλάδας.

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Σειρά επαφών στην Υγεία

Αν και μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, από την επόμενη εβδομάδα μαθαίνουμε ότι το Υπουργείο Υγείας θα ξεκινήσει σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς που εμπλέκονται με την υγεία.

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

Τα σημειώματα του claw back

Κοντοζυγώνουν και μάλλον τα σημειώματα του claw back για το β´ εξάμηνο του 2018 όσον αφορά τους φυσικοθεραπευτές θα αναρτηθούν αύριο Τρίτη 23/7.

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2019: Καμία ενημέρωση από τον Δήμο Μαραθώνα

Αίτημα έστειλε η ΠΟΣΓΚΑμεΑ προς τον Δήμο Μαραθώνα για λήψη ενημέρωσης κατασκηνωτικών περιόδων της Ε΄ Παιδικής Εξοχής Αγίου Ανδρέα Δήμου Μαραθώνα, για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2019 .